Atentie! “Unora le place swingul!”

Aveti mare grija la aroma preferata pentru desert! O simpla alegere intre vanilie si ciocolata va poate face sa descoperiti ca … “Unora le place swingul”. La fel am descoperit si noi sambata, 13 decembrie, la Teatrul de Arta Bucuresti, cand am fost martorii punerii in scena de catre regizorul Claudiu Puscau, a piesei dupa Donna Hoke, cu swingerii interpretati de Anca Manolescu si Marius Calugarita si vecinii lor, novici in ale swingului, interpretati de Lavinia Munteanu si Edgar Nistor.

O banala intrebare din partea vecinilor cu privire la preferintele culinare se poate transforma intr-o experienta inedita, in care totul este la vedere, fara prejudecati si inhibitii. “Unora le place swingul” este o piesa nonconformista, cu si despre nonconformisti. O piesa la sfarsitul careia nu aflam care sunt pasii cunoscutului dans, ci constatam ca am fost martorii unor dialoguri picante, in care ni se dezvaluie cu mult umor problemele cuplurilor din zilele noastre.

Lipsa de comunicare, preocuparea pentru activitatile cotidiene, sentimentul ca doar cineva din exterior le mai poate salva casnicia, ii determina pe Cristi (Edgar Nistor) si Catalina (Lavinia Munteanu) sa accepte invitatia vecinilor lor la ceea ce se anunta a fi o cina inedita. Personajele contrastante si bine conturate sunt insufletite cu mult umor de catre cei patru actori. Cristi este sotul timid, indragostit de sotia sa, dispus sa faca o nebunie pentru a-si salva casnicia. La polul opus, Dinu (Marius Calugarita), vecinul sau, s-a refugiat intr-un stil de viata permisiv, de unde nu vrea sa vada ca relatia sa cu Marta (Anca Manolescu) nu este ceea ce pare. La randul ei Marta este o eroina, sacrificandu-si linistea pentru a-si tine sotul langa ea, chiar daca asta inseamna sa il vada cum ii face ochi dulci Catalinei, sub pretextul unei nopti de swing.

Sa fie oare comunicarea mai buna prin inselat? Sa fie inselatul la vedere mai putin incarcat de vinovatie decat cel ascuns? Sa fie oare invitatia unui vecin, un pretext pentru swing asa cum am vazut ca se poate intampla in piesa regizata de Claudiu Puscau? Teatrul de Arta Bucuresti va invita sa aflati raspunsurile asistand la piesa “Unora le place swingul”, dupa autoarea americana Donna Hoke.

REZERVARI: 0737.904.932 | rezervari@teatruldearta.ro | bilete online pe www.teatruldearta.ro/bilete si eventim.ro
Str. Sfantul Stefan nr. 21 | Sector 2 | Bucuresti | www.teatruldearta.ro |
Like www.facebook.com/TeatruldeArtaBucuresti

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.