“The Water Diviner”, promisiunea lui Russell Crowe

Miercuri, 14 ianuarie, la invitatia InterComFilm, am asistat la difuzarea in premiera a dramei “The Water Diviner”. Cu titlul adaptat in limba romana – “Promisiunea”, filmul marcheaza o dubla performanta a lui Russell Crowe, marcand debutul regizoral al acestuia si, de asemenea, interpetarea rolului principal. Distribuitia este si ea una deosebita, din ea facand parte actrita ucraineana Olga Kurylenko, actorii turci Yilmaz Erdogan, Cem Yilmaz si actorul australian Jai Courtney.

Desi suntem pregatiti pentru un film de razboi, ce vine la pachet cu o anumita incarcatura emotionala, aflam inca de la inceput ca actiunea este inspirata dupa un caz real, moment in care realizam ca impactul va fi unul si mai puternic. La sfarsitul Primului Razboi Mondial, cand lumea e inca devastata si marcata de inceritudini, un tata porneste in cautarea fiilor sai.

Joshua Connor, un fermier australian interpretat de Russell Crowe reuseste sa ajunga pana in Turcia, la campul de lupta de la Gallipoli, astazi Canakkale, pentru a gasi mormintele fiilor sai. Astfel, el respecta promisiunea facuta sotiei sale, pe parcursul calatoriei lui fiind puse in lumina sentimentele de iubire, iertare, dar si deschidere catre viitor.

Este foarte interesant modul in care regizorul prezinta cele doua armate, cea turca si cea australiana. Acestea sunt privite cu o anumita detasare, fara sa regasim “inamicul” de niciuna dintre parti. Din contra, ambele tabere sunt ghidate dupa aceeasi forma spirituala, trauma traita fiind aceeasi pe campul de lupta. In acest fel, fiecare personaj isi traieste propria experienta, impactul celor din jur contribuind la destinul si evolutia individuala.

Daca doriti sa va lamuriti singuri de talentul regizoral al lui Russeell Crowe, pentru ca pe cel actoricesc il cunoastem deja, dar si daca doriti sa aveti parte de o frumoasa calatorie in locatii istorice si exotice, precum Palatul Topkapi, Moscheea Albastra si Cartierul Evreiesc din vechiul Istanbul sau chiar in sudul Australiei, va recomandam sa nu ratati “The Water Diviner”.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.