Se redeschide stagiunea de teatrul la Sala ARCUB

La inceputul lunii februarie, Sala ARCUB redeschide seria evenimentelor culturale, cu cele mai indragite spectacole de teatru ale sale. Astfel, publicul bucurestean este invitat in sala din Str. Batiste 14, alaturi de unii dintre cei mai talentati actori ai teatrului romanesc. Programul lunii februarie la ARCUB este urmatorul:

Joi, 5 februarie, ora 19.00
CINa CU PRIETEN
I de Donald Margulies, regia: Claudiu Goga, scenografia: Lia Dogaru, cu: Cerasela Iosifescu, Vlad Zamfirescu, Nadiana Salagean, Marius Cordos.

Doua cupluri de prieteni isi dezvaluie secretele in fata publicului spectator. Dupa ani petrecuti impreuna, zeci de vise comune si iluzia unei prietenii pe viata, se produce un eveniment neasteptat, care spulbera pe loc linistea personajelor. Tot ce urmeaza in spectacol indeamna publicul la reflectii despre dragoste si casnicie, despre evolutia unui cuplu in general. Sub o aparenta amuzanta, replicile dintre personaje sunt foarte taioase. Regizorul este delicat si precis in lucrul cu actorii, iar creatiile celor patru protagonisti sunt la inaltimea acestei propuneri, extrem de ofertante.

«Nu doar povestea in sine e cuceritoare, cat mai ales interpretarea ei de catre cei patru actori. Replicile curg atat de natural, iar gesturile vin sa completeze vorbele care lovesc necrutator in toate partile – pentru ca toate cuvintele dor, fiecare personaj atinge ceva in interlocutorul sau fie ca isi da seama, fie ca nu. Nu e usor sa dai pe fata lucruri neplacute, sa ranesti, sa dezamagesti si totusi așa se intampla.»
(Cristina Mitrea4arte.ro)

Duminica, 8 februarie, ora 19.00
VITELUL DE AUR
de Ilf si Petrov, regia: Eugen Gyemant, scenografia: Vladimir Turturica si Tudor Prodan, cu: Tudor Aaron Istodor, Catalin Babliuc, Dan Radulescu, Lucian Iftime, Smaranda Caragea, Radu Iacoban.

Alexander Koreiko duce o viata mizera de slujbas care se multumeste cu o leafa infima, ridicand semne de intrebare in randul semenilor care nu inteleg cum reuseste sa-si duca zilele cu atat de putini bani. Dar aceasta nu este decat o aparenta creata pentru a-i induce in eroare pe ceilalti. In realitate, decentul functionar este un escroc plin de bani. Un motiv perfect pentru Ostap Bender si camarazii sai sa-l vaneze pas cu pas cu scopul evident de a beneficia de pe urma averilor lui ilegale.

Duminica, 15 februarie, ora 19.00
NOAPTE BUNA, MAMA
de Marsha Norman, regia: Mircea Cornisteanu, scenografia: Viorel Penisoara-Stegaru, cu: Florina Cercel si Cerasela Iosifescu

Un dialog aparent banal, intre o mama si fiica ei, ii ofera spectatorului posibilitatea de a reflecta asupra eternei dileme a existentei umane – avem obligatia de a trai oricum sau putem alege sa renuntam la viata?

Joi, 19 februarie si vineri, 20 februarie, ora 20.00
INSEMNARILE UNUI NEBUN
, de N.V. Gogol, regia: Felix Alexa, scenografia: Diana Ruxandra Ion, cu: Marius Manole si Alexander Balanescu

„Insemnarile unui nebun” este un spectacol unic, in care umorul si drama se intrepatrund pe masura ce nebunia, creatoare de lumi paralele, acapareaza mintea personajului principal, macinat de tristete si frustrari. Cand singuratatea si lipsa de perspective ajung sa ne chinuie, unica posibilitate de evadare din realitatea ostila ramane imaginatia. Astfel putem construi un nou univers, in care totul este posibil, iar granita dintre lumea reala si cea plasmuita devine fragila, aproape insesizabila.

Duminica, 22 februarie, ora 19.00
PRIZONIERUL DIN MANHATTAN
, dupa Neil Simon, regia: Iarina Demian, scenografia: Adriana Grand, cu: Tiberiu Paun, Afrodita Androne, Sorin Cocis, Jeanine Stavarache, Magda Catone, Mariana Danescu.

New York, metropola de vis in care oamenii par sa trăiasca o viata lipsita de griji si probleme, ascunde dincolo de aparente acelasi tumult existential, pe care il traim toti. Nesiguranta zilei de maine, facturi restante, vecini zgomotosi, certuri in cuplu, rude băagacioase si tot soiul de neplaceri se aduna in casa sotilor Mel si Edna. Si, ca si cum toate acestea n-ar fi fost de ajuns, cei doi se confrunta si cu alte momente dificile.

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batiste nr. 14) si online pe bilete.arcub.ro.
Pret: 35 lei (Categoria I) si de 25 lei (Categoria II). Elevii si studentii care se prezinta la Casa de bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 15 lei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.