TRIALOGURI LA ARCUB: “In dulcele stil… folk”

Prima editie din anul 2015 a Trialogurilor la ARCUB are loc joi, 12 februarie, incepand cu ora 19.00, la Ceainaria ARCUB (Str. Batiste 14). Sub motto-ul „In dulcele stil… folk”, evenimentul se bucura de prezenta a trei dintre personalitatile marcante ale lumii muzicale romanesti: Mircea Baniciu, Nicu Alifantis si Doru Ionescu.

Astfel, publicul bucurestean va fi martorul unei calatorii in istoria muzicii romanesti si va face cunostinta, intr-un cadru restrans, cu artisti care au reusit sa transceada limite precum varsta, contextul social si timpul, prin expunerea publicului la un set de valori ce, de-a lungul generatiilor, si-a schimbat doar forma, pastrandu-si insa esenta.

Prin muzica lui Mircea Baniciu si a lui Nicu Alifantis, am cunoscut o comunitate artistica ce a pus bazele unui adevarat fenomen cultural, in continua dezvoltare, si care a demonstrat puterea versului lui Nichita Stanescu: „Pasul trece eu raman.” Aceasta lume a fost documentata in detaliu de Doru Ionescu, moderatorul acestui eveniment, in zeci de emisiuni si articole ce prezinta profiluri de artisti ale caror creatii continua sa aiba ecou si in zilele noastre.

Trialoguri la ARCUB este un eveniment lansat in luna februarie 2014. Invitatii speciali ai editiilor anterioare au fost: scriitorul Mircea Cartarescu, poetul Mircea Dinescu, psihologul Aurora Liiceanu, dirijorul Tiberiu Soare, scriitoarea Gabriela Adamesteanu, actrita Oana Pellea, poeta Ana Blandiana si regizorul Nae Caranfil. Scopul central al intalnirilor din seria Trialoguri la ARCUB este acela de a le oferi bucurestenilor sansa de a participa la discutii relaxante, pe teme diverse, abordate de personalitati ale lumii culturale așezate fata in fata cu cei care ii admira si ii apreciaza pentru ceea ce fac.

Accesul la eveniment se face in baza unui bilet de intrare in valoare de 25 lei, care poate fi achizitionat de la Casa de bilete ARCUB, din Str. Batiste nr.14.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.