CONCERT ANIVERSAR CORUL ACADEMIC RADIO, 75 de ani de existenta

CORUL ACADEMIC RADIO, un reper al vietii culturale romanesti si un apreciat ambasador al Romaniei peste hotare, implineste in 2015 frumoasa varsta de 75 de ani, fiind astfel cea mai longeviva formatie vocal-simfonica din Romania! Primul concert a cappella al anului, dedicat acestei aniversari, este unul de muzica universala, cu cele mai frumoase partituri destinate corului mixt. Evenimentul este programat miercuri, 18 februarie, de la orele 19.00.

Veti audia lucrari semnate de compozitori celebri ca Mendelssohn, Schumann, Ceaikovski, Schubert, Rachmaninov, Bernstein s.a. Conceptia repertoriala a concertului ii apartine lui DAN MIHAI GOIA, de 15 ani dirijorul Corului Academic Radio. “Acum, la ceas aniversar, traiesc un sentiment de mare bucurie si de emotie! Multumesc Bunului Dumnezeu, ca la finele carierei mele profesionale am marea sansa de a ma afla in fruntea CORULUI ACADEMIC RADIO, un colectiv profesionist de elita, format din muzicieni pasionati si devotati artei sunetelor. Acestia continua cu perseverenta, pasiune si intransigenta drumul presarat cu truda, dar si cu valoroase realizari artistice ce au bucurat si bucura pe deplin mintea si sufletul melomanilor de pretutindeni … “ – declara dirijorul Dan Mihai Goia.

Creat in scopul sustinerii repertoriului vocal-simfonic, Corul Academic Radio – ce numara astazi 55 de muzicieni – prezinta in concerte numeroase capodopere ale muzicii vocal – simfonice, oratorii, cantate, madrigale, poeme, balade si lucrari a cappella din creatia romaneasca si universala. Fondat in anul 1940, sub conducerea dirijorului si compozitorului Ioan Croitoru, Corul Academic Radio s-a impus ca o formatie de elita, condus fiind de-a lungul anilor de Dumitru D. Botez, Gheorghe Danga, Dumitru D. Stancu, Constantin Petrovici, Emanuel Elenescu, Alexandru Sumski, Carol Litvin, Aurel Grigoraa si Dan Mihai Goia.

Seara de muzica universala se desfasoara cu participarea pianistei Carmen Sandulescu, a sopranei Svetlana Sicencova si a organistei Simona Sandulescu. Evenimentul este prezentat de Liliana Staicu, manager al postului Radio Romania Muzical.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.