NexT la 9 ani: filme ambitioase, provocari cinematografice si Oscars Night la CinemaPRO

Cea mai importanta competitie de scurtmetraj din Romania, o selectie unica de filme, masterclass-uri, workshop-uri si petreceri ii asteapta pe spectatori la cea de-a 9-a editie a Festivalului International de Film NexT, care va avea loc intre 15 si 19 aprilie 2015, la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPRO si intr-o serie de locuri neconventionale. Initiat in memoria a doi cineasti talentati, regizorul Cristian Nemescu si sound designer-ul Andrei Toncu, NexT Festival continua sa descopere voci si viziuni noi in cinema.

Criticii Irina Trocan si Andrei Rus au ales impreuna, pentru al doilea an, filmele ambitioase, inovatoare care vor concura pentru trofeele NexT, dar si pe cele din programele speciale, tematice, care acopera gusturi si subiecte foarte diverse, de la filme-soc, kung fu si muzica, la problematica minoritatilor sexuale. NexT va arunca un ochi in culisele filmelor, intr-o sectiune noua care merge behind the scenes, va incuraja polemicile pe tema feminismului si va aduce cele mai provocatoare experimente noi in cinema. Toate se inscriu in misiunea NexT de a scoate in fata vocile originale, indraznete, care isi vor impune semnatura in cinema-ul contemporan.

Unul dintre cele mai populare evenimente NexT revine la CinemaPRO vineri, 17 aprilie, 20.30, intr-o seara cu dichis si covor rosu: Oscars Night. Cele cinci titluri (live action) nominalizate anul acesta la premiile Academiei Americane de Film, inclusiv castigatorul statuetei pentru Cel mai bun scurtmetraj, The Phone Call, in regia lui Mat Kirkby, vor putea fi savurate in premiera in Romania, oferite de Shorts TV. Multi-premiat inainte de a ajunge la Oscar, The Phone Call o aduce pe actrita britanica Sally Hawkins intr-un rol emotionant, cel al unei angajate la un call center care intra in discutie cu un barbat misterios (Jim Broadbent) ce-i va schimba viata.

Aya, regizat de Mihal Brezis si Oded Binnun, a marcat o premiera, fiind primul scurtmetraj lansat cu succes in Israel in cinematografe, pe cont propriu. In Parvaneh, al iraniencei Talkhon Hamzavi, o tanara afgana merge la Zurich sa le trimita bani parintilor si intalneste o punkerita. In Boogaloo and Graham, de Michael Lennox, doi pusti, cu doi pui de gaina pe umar, invata lucruri despre viata. Iar in fascinantul Butter Lamp, distins cu numeroase premii, regizorul Hu Wei contureaza subtil un intreg tablou politic in Tibet.

Biletele la Oscars Night, precum si abonamentele NexT sunt puse in vanzare, incepand din 27 februarie, pe www.eventbook.ro.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.