Kung Fu, muzica si cele mai bune scurtmetraje europene la NexT 2015

Cel mai mare festival de scurtmetraje din Romania le pregateste cateva surprize spectatorilor, intr-o editie care acopera gusturi foarte diverse: o seara memorabila de filme „cu batai”, povesti pe muzica si colectia de titluri nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film in 2014. Editia a noua a Festivalului International de Film NexT va avea loc intre 15 si 19 aprilie, la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco si CinemaPRO.

Miercuri, 1 aprilie, de la 20.00, in Club Control, Warm Up NexT 2015 aduce o mostra din selectia de anul acesta, intr-o seara cu filme din diverse sectiuni si petrecere. Intrarea este libera.

Intre 15 si 19 aprilie, in noul program Kung Fu NexT, spectatorii vor savura scurtmetraje de actiune care parodiaza cinema-ul asiatic de gen, „filme cu batai”, cu iconografie kung fu, comedii care arata cat de tare a patruns in cultura forma aceasta de cinema popular. Do Kwan Tae e o parodie delicioasa a filmelor cu batai, Schupakface: Genesis – a blockbusterelor cu supereroi; in Salvation, o femeie isi casapeate rapitorii in stilul eroinei din Resident: Evil, iar in multipremiatul Le Petit Dragon, fantoma lui Bruce Lee reinvie, doar ca in forma unei jucarii. Cele sapte filme din Kung Fu NexT vor fi proiectate sambata, 18 aprilie, ora 20.00, la Cinema Elvire Popesco, si duminica, 19 aprilie, ora 20.00, la J’ai Bistrot.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.