EURORADIO YOUTH CONCERT la Sala Radio

Vineri, 27 martie (19.00), RADIO ROMANIA prezinta pe scena Salii Radio un eveniment de talie internationala cu totul special! Un public potential de milioane de ascultatori se va alatura – pe calea undelor si online – celor aproximativ o mie de spectatori prezenti in sala de concerte bucuresteana pentru a-i aplauda pe trei tineri muzicieni laureati ai unor prestigioase competitii, organizate sub egida Uniunii Europene a Concursurilor Muzicale de Tineret.

Violonista romanca ALEXANDRA BOBEICO (18 ani), violoncelista din Elvetia CHIARA ENDERLE (22 de ani) si pianistul YUANFAN YANG (18 ani), nascut la Edinburgh, care vor „scrie” istoria scenelor de concert internationale, isi vor demonstra virtuozitatea prin interpretarea cate unui concert dedicat instrumentului lor, alaturi de Orchestra Nationala Radio dirijata de Gabriel BEBESELEA. Un „trio” de tineri artisti nu putea fi asociat decat unui „trio” de mari compozitori ai repertoriului simfonic. Veti asculta in programul serii: MOZART – Concertul nr. 3 in sol major pentru vioara si orchestra, SCHUMANN – Concertul in la minor pentru violoncel si orchestra si CHOPIN – Concertul nr. 1 in mi minor pentru pian si orchestra.

Sub titlul EURORADIO YOUTH CONCERT (Concertul de Tineret Euroradio), evenimentul international se deruleaza in colaborare cu Uniunea Europeana a Concursurilor Muzicale de Tineret si sub egida Uniunii Europene de Radio si Televiziune (European Broadcasting Union – EBU) – care asigura transmisiunea directa (in cadrul Stagiunii 2014-2015) catre un potential de milioane de ascultatori. Scopul acestui proiect este sustinerea si promovarea tinerilor muzicieni laureati ai competitiilor inscrise sub egida Uniunii Europene a Concursurilor Muzicale de Tineret, prin evolutia, in calitate de solisti, alaturi de orchestre ale posturilor publice de radio si difuzarea prestatiilor artistice in reteaua EBU. In ultimii 10 ani, aceasta colaborare s-a desfasurat cu succes cu sprijinul radiodifuziunilor de Suedia, Slovenia, Germania, Republica Ceha, cu beneficii in plan artistic si de imagine pentru toti participantii la proiect.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.