Concert HAYDN in interpretarea cvartetului de coarde VOCES la Sala Radio

Prima zi a lunii aprilie propune publicului la Sala Radio nu un concert “pacaleala”, ci un recital conceput exclusiv in jurul unuia dintre compozitorii cei mai “optimisti” ai repertoriului simfonic si cameral: HAYDN. Lucrarile sale sunt definite de o tehnica perfecta, o expunere clara si o nota de optimism ce rezulta intr-o adevarata bucurie a compozitiei, Haydn insusi declarand despre creatiile sale: “Din moment de Dumnezeu mi-a dat o inima vesela, ma va ierta pentru ca il slujesc cu veselie”.

Compozitor clasic prin excelenta, HAYDN a fost unul dintre cei mai prolifici muzicieni din toate timpurile: a compus pentru aproape toate formele existente in vremea sa, fiind numit mai ales parintele simfoniei si al cvartetului de coarde. Cel pe care intreaga Europa il recunostea drept un mare maestru a compus 104 simfonii, aproape 90 de partituri pentru cvartet de coarde, 62 de sonate de pian, 23 de opere etc.

In recitalul programat miercuri, 1 aprilie (19.00), la Sala Radio, veti avea ocazia de a asculta trei dintre cvartetele sale pentru coarde – Cvartetul op. 9, nr.4 re minor, Cvartetul op. 9, nr.1 do major si Cvartetul op.9 nr. 3 Sol major – in interpretarea Cvartetului VOCES – cvartetul de coarde cu cea mai lunga traditie in Romania, parte a Orchestrelor si Corurilor Radio.

Cu o activitate bogata si un palmares pe masura in tara si peste hotare, VOCES a aniversat in 2013 patruzeci de ani de activitate si reuneste astazi patru muzicieni de valoare: Bujor Prelipcean – vioara I, Vlad Hrubaru – vioara a II-a, Constantin Stanciu – viola si Dan Prelipcean – violoncel.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.