Cursuri de arta in aprilie la Fundatia Calea Victoriei

Fundatia Calea Victoriei va propune in luna aprilie ateliere practice de arta, unde puteti transpune pe mici obiecte decorative culorile vesele ale primaverii. Dar si cursuri teoretice, care va vor oferi ideile de baza pentru a intelege lucrarile artistice sau va vor prezenta, precum o poveste frumoasa, stilurile care au influentat nu doar arta, ci si societatea si de unde au pornit ele.

Atelier de Mozaic din 18 Aprilie – Descoperiti si experimentati una dintre cele mai vechi si mai spectaculoase arte decorative – mozaicul. Materialele colorate pe care le veti folosi sunt marmura, gresia, ceramica smaltuita si sticla, imbinate cat mai armonios si original, pentru a crea obiecte utile si estetice. Veti experimenta bucuria de a inventa mici opere de arta cu propriile maini si de a va deconecta intr-un mod inedit.

Curs de Desen: creion, carbune, pastel din 22 Aprilie – Oricine poate desena. Mai bine spus, oricine poate invata sa deseneze, deoarece desenul poate insemna talent si imaginatie, dar in aceeasi masura poate insemna doar observatie, masuratori si exercitiu. Reprezentarea se face in general prin linii, puncte, pete, simboluri etc. Desenul poate fi monocrom sau colorat. Nimic mai simplu, asadar. 🙂

Vreau sa ma pricep la Arta din 14 Aprilie – Vreau sa stiu la ce ma uit când privesc un tablou! Vreau sa inteleg arta abstracta si de ce e Picasso un mare artist! Vreau sa stiu diferenta dintre clasic si modern sau dintre pictural si decorativ! De unde stiu daca o compozitie e buna sau proasta? Cand este simetria buna si cand este rea? La aceste intrebari si la multe altele raspunde cursul de fata. In plus, cursul va abunda in exemple concrete si, spre final, va deveni interactiv: veti comenta opere de arta, după ce veti invata cum sa o faceti.

De la ART NOUVEAU la ART DECO. Arta, moda si societate, din 29 Aprilie – Cu ajutorul a numeroase imagini, documente si fragmente muzicale, descoperiti modul in care societatea de la 1900 a reactionat in fata modernizarii: de la revolta impotriva academismului la dorinta artistilor de a surprinde ritmul alert al vietii, de la corpurile feminine eliberate de chinul corsetului la formele geometrice, ce domina arhitectura si picturile timpului.

Sunteti asteptati cu drag in luna aprilie la Fundatia Calea Victoriei, sa patrundem in frumoasa lume a artelor, plina de culoare si viata.

Inscrierile la cursuri se fac la contact@victoriei.ro

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.