ALEXANDRU TOMESCU la Sala Radio, cu muzica de PHILIP GLASS

Concertul sustinut de Orchestra de Camera Radio miercuri, 8 aprilie (19.00), propune publicului 3 intalniri cu totul speciale: violonistul ALEXANDRU TOMESCU va interpreta o creatie a controversatului compozitor american PHILIP GLASS, vocea actorului MIRCEA ALBULESCU va „juca” rolul naratorului in lucrarea „La piatra de hotar” a FELICIEI DONCEANU si seara se va incheia cu partitura lui HAYDN – Ultimele sapte cuvinte ale Mantuitorului pe cruce, un preambul al sarbatorii pascale. Evenimentul de la Sala Radio se va derula sub bagheta dirijorului ALEXANDRU GANEA.

Concertul Cele patru anotimpuri americane este o lucrare pe care compozitorul american contemporan Philip Glass – ale carui benzi sonore au primit trei nominalizari la premiile Oscar – a creat-o ca o „replica” la celebra partitura a lui Vivaldi. Premiera mondiala a avut loc la Toronto, in 2009, cu Toronto Symphony Orchestra si violonistul Robert McDuffie ca solist, artist pentru care, de altfel, a fost compus concertul. Inedit este faptul ca Philip Glass a deci sa nu isi denumeasca partile compozitiei, asa incat practic lasa ascultatorului libertatea de a-si imagina si de a alege care fragment corespunde carui anotimp. La Sala Radio veti asculta Cele patru anotimpuri americane in interpretarea lui Alexandru Tomescu (alaturi de Orchestra de Camera Radio).

Lucrarea FELICIEI DONCEANU, artist multidisciplinar (pictor, sculptor, compozitor), intitulata La piatra de hotar – balada pentru narator si orchestra de coarde – il va aduce pe scena Salii Radio, printr-o inregistrare a vocii sale, pe marele actor MIRCEA ALBULESCU, in ipostaza de povestitor.

Partitura lui HAYDNUltimele sapte cuvinte ale Mantuitorului pe cruce – comandata, in 1783, pentru Vinerea Mare, de catre catedrala din Cadiz (Spania), este un „preambul” al sarbatorii Pastelui si va incheia seara oferita de Orchestra de Camera Radio.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.