„Words with Gods”, in inchiderea Cinepolitica

Un proiect unic, Words with Gods/ Vorbind cu zeii, un film-antologie care pune in discutie relatia directa a individului cu divinitatea – sau absenta acesteia – in diferitele religii, va inchide Festivalul International de Film Cinepolitica, pe 30 aprilie, la ora 20.00, la Cinema Studio din Bucuresti. Guillermo Arriaga, Emir Kusturica, Amos Gitai, Hector Babenco, Bahman Gobadi, Mira Nair, Warwick Thornton, Hideo Nakata si Alex de la Iglesia sunt cei noua regizori care semneaza cate un segment din film. Proiectul a fost curatoriat de scriitorul Mario Vargas Llosa, iar responsabil pentru tema muzicala este celebrul Peter Gabriel.

Filmul a fost proiectat in premiera mondiala la Festivalul de la Venetia, in afara competitiei, si este primul dintr-o serie numita Heartbeat of the World. Povestile trec din Australia si spriritualitatea ei “aborigena” in Japonia post-tsunami, in moscheile din Kurdistan, agitatia din Mumbai sau viata unui calugar sarb. “Fascinant si eterogen”, il descrie “The Hollywood Reporter”. Emir Kusturica joaca rolul unui calugar ortodox in propriul film, Alex de la Iglesia aduce mult umor negru in The Confession, in care un ucigas platit e luat drept preot de un taximetrist, iar Guillermo Arriaga incheie filmul cu God’s Blood, drama unui tata ateu care incepe sa-l viseze pe Dumnezeu.

Cea de-a patra editie a Festivalul International de Film Cinepolitica are loc intre 26 – 30 aprilie, la Cinema Studio si Elvire Popesco. Evenimentul s-a deschis oficial duminica, 26 aprilie, de la 20.00, la Cinema Studio, cu thriller-ul 13 minutes, de Oliver Hirschbiegel.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *