Starred Up, o drama intensa despre viata din penitenciare la ARCUB

Iubitorii de cinematografie de calitate sunt asteptati la Sala ARCUB din strada Batiste nr. 14 sa descopere lumea de dincolo de gratii intr-o noua editie CineSoc: miercuri, 20 mai, incepand cu ora 19.00. Filmul lunii mai este tulburatorul Starred Up (2013), regizat de David Mackenzie, o drama intensa si convingatoare despre viata din penitenciare, film considerat a fi printre cele mai provocatoare filme independente despre viata din inchisoare.

Starred Up
prezinta situatia nefericita a lui Eric (Jack O’Connell), un adolescent furios si exploziv, care este mutat intr-o inchisoare pentru adulti din cauza comportamentului sau agresiv si violent. Odata ajuns in interiorul penitenciarului, Eric isi gaseste nasul in persoana tatalui sau instrainat, Neville (Ben Mendelsohn). Starred Up este brutal intr-un mod poetic, bucurand-se de apreciere din partea marilor festivaluri de film (Toronto International Film Festival, Tribeca Film Festival, BAFTA Awards).

Proiectia va fi completata de prezenta Iuliei Rugina, regizorul filmului Love Building. Momentan implicata in productia unui documentar despre cea de-a doua editie a proiectului Filme dupa gratii – proiectii in penitenciare, care are ca scop promovarea filmului romanesc in randul persoanelor private de libertate, regizorul va vorbi despre impactul acestui proiect in inchisorile romanesti.

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batiste nr. 14). Pretul unui bilet este de 10 lei.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.