O cunoasteti pe muza lui Christian Petzold din “Phoenix”?

O frumusete rapitoare. Expresiva si multi-talentata. Inteligenta si incarcata cu o ambitie fara precedent. Este una dintre acele actrite pe care trebuie sa le urmariti in cel putin un film – asta daca va plac productiile cinematografice bune. Sunteti invitati sa o cunoasteti pe Nina Hoss, in filmul “Phoenix”. Din 5 iunie, o puteti urmari in filmul “Phoenix”, intr-un rol absolut cutremurator, dar cuceritor. Pe langa asta, ii puteti asculta si ce voce remarcabila are. Toate melodiile sunt interpretate chiar de ea, dat fiind faptul ca Nelly, personajul ei, este o cantareata.

Nina Hoss este una dintre cele mai cunoscute actrite din Germania, care prin talentul ei a reusit sa incante intreaga cinematografie din Europa. Are 39 de ani si a jucat in peste 20 de filme. In Romania este cunoscuta pentru rolurile ei din “Barbara” si “Vanatoarea de spioni”, iar din 5 iunie o sa apara pe marile ecrane in filmul “Phoenix”. O poveste asa cum nu ati mai vazut despre iubire si jocul ei, despre false identitati si secrete. Nina isi interpreteaza cu multa intensitate rolul si recunoaste ca cea mai mare provocare a fost sa isi inteleaga personajul “cine o sa fie si ce o sa devina”. Johnny, iubitul ei, o forteaza sa traiasca o alta viata, pe cand ea (Nelly) vrea sa si-o continue pe cea veche. Intr-un fel sau altul, ea alege sa le traiască pe ambele pentru a afla adevarul care se ascunde in spatele ambelor masti: a ei si a lui.

Christian Petzold
este cel mai titrat regizor contemporan din Germania. Nina Hoss l-a intalnit la varsta de 22 de ani si a fost imediat absorbita de modul sau de a percepe lucrurile. Cum sentimentul a fost reciproc, au ajuns sa lege o prietenie stransa atat profesionala, cat si personala. Nina Hoss a devenit muza regizorului pentru o buna parte din productiile sale: “intreaga sa fiinta m-a fermecat… modul ei de a se desparti de propria persoana pentru a lasa loc personajelor si a lucrurilor noi; cu fiecare film la care lucram, relatia noastra a crescut si a devenit mai puternica. Actrita a colaborat cu el pentru 6 filme si in continuare ii este o sursa de inspiratie inepuizabila. “Barbara”, “Yella”, “Wolfsburg” sunt doar cateva titluri in care ea s-a implicat. De-a lungul carierei sale a obtinut numeroase premii. Pentru “Yella” a obtinut Ursul de Argint pentru cea mai buna actrita, in cadrul premiilor din Berlin, din 2007, iar in 2003 si 2005 a castigat premiul Adolf Grimme pentru Something to Remind Me si Wolfsburg.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.