Atelier de expresivitate corporala la Fundatia Calea Victoriei

Fundatia Calea Victoriei va invita vineri 4 iunie, incepand cu ora 19:00, la Atelierul de expresivitate corporala prin teatru de improvizatie sustinut de actorul Alexandru Pribeagu. Invatand sa ne controlam corpul vom invata sa ne controlam si emotiile si astfel vom putea fi mai siguri pe noi si mai relaxati. Aceste avantaje sunt atuuri importante pentru un actor, orator sau pentru oricine vrea sa se exprime liber in orice situatie.

Fie ca suntem actori profesionisti sau simpli amatori si iubitori de teatru, purtam cu noi un accesoriu esential si anume corpul. Inca din antichitate importanta corpului in manifestarile artistice a ocupat un loc important, deoarece limbajul corporal este unul universal. In timp, limbajul corporal s-a imbogatit insusindu-si reperele fiecarei societati. Odata cu ele, si gesturile au capatat intelesuri noi, punand baza unui cod sau limbaj.

Expresivitatea corporala este un mijloc de comunicare nativa pe care cu totii il folosim. In teatru, ca si in dans, stapanirea si folosirea corpului este indispensabila. Pentru a stapani corpul si imaginea pe care o transmitem trebuie sa-l antrenam si sa il conectam cu gandirea si imaginatia noastra. Diversele tehnici si curente de teatru corporal si gestual au ca scop crearea unui limbaj capabil sa exprime emotiile, starile si gandurile celui ce il foloseste. Un astfel de limbaj este mima. Atunci cand vrem sa exprimam rapid si eficient o informatie recurgem deseori la mima. In teatru si dans, expresia limbajului de mima se traduce printr-o pantomima. Tehnica de mima sau limbajul de mima se pot invata si stapani intr-una interval relativ scurt deoarece se bazeaza pe limbajul corporal universal.

Invatand sa ne controlam corpul vom invata sa ne controlam si emotiile si astfel vom putea fi mai siguri pe noi si mai relaxati. Aceste avantaje sunt atuuri importante pentru un actor, orator sau pentru oricine vrea sa se exprime liber in orice situatie. Pentru a invata si progresa in acest sens, jocurile si improvizatia vor predomina, iar lor li se vor alatura diferite tehnici de relaxare a corpului, de intarire si coordonare a muschilor, cat si notiuni de dans si chiar procedee inspirate din artele martiale.

Lector: Alexandru Pribeagu
Data incepere: 4 iunie 2015; Ora curs: 19:00
Numar ateliere:5; Frecventa: saptamanal, vineri
Varsta Minima: 16 ani
Cost: 250 ron (5 intalniri); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 225 ron (5 intalniri)
Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *