Concert Alexandru Tomescu si Andrea Coen de Ziua Italiei

Pe 3 iunie, violonistul Alexandru Tomescu si clavecinistul Andrea Coen vor sustine un concert la Ateneul Roman, cu ocazia Zilei Nationale a Italiei. Evenimentul a devenit deja o traditie, acesta fiind al doilea an in care muzicieni de prestigiu urca pe scena Ateneului pentru a sarbatori ziua Republicii Italiene in Romania. Din programul muzical al acestei seri deosebite fac parte lucrarile Preludio, Loure and Gavotte en Rondeau, Concertul nr. 7 in Fa major si Sonata nr. 4 de Johann Sebastian Bach, Toccata VII de Girolamo Frescobaldi si La Follia de Arcangelo Corelli.

“Muzica poate construi legaturi intre oameni care apartin diferitelor popoare si culturi, de aceea am ales limbajul muzicii pentru a sarbatori Ziua Nationala a Italiei la Bucuresti. I-am invitat pe doi dintre cei mai cunoscuti si iubiti artisti din Italia si Romania sa interpreteze piese compuse de Johann Sebastian Bach si de doi dintre maestrii italieni care l-au inspirat: Girolamo Frescobaldi si Arcangelo Corelli”, a declarat Diego Brasioli, ambasadorul Italiei in Romania.

Acesta este al doilea an cand Alexandru Tomescu este invitat sa sustina concertul aniversar de ziua Italiei. In impozanta sala a Ateneului, el va face sa rasune inca o data celebra vioara Stradivarius din 1702. Legatura dintre Alexandru Tomescu si cultura italiana este una stransa si mult mai veche. Anul trecut, Alexandru Tomescu a fost decorat cu Ordinul “Steaua Italiei” in grad de Cavaler pentru merite deosebite in promovarea culturii italiene. In 1995, Alexandru Tomescu a castigat Concursul International “Niccolo Paganini” de la Genova, Italia. De-a lungul anilor violonistul a consacrat multe ore de studiu diferitilor compozitori italieni, totul culminand cu proiectul “Paganini – inger sau demon” prezentat in Turneul National Stradivarius din 2011, cand cele 24 de Capricii de Paganini – cantate fara intrerupere – au fost combinate cu scurt metraje.

Concertul aniversar din 3 iunie il are ca protagonist si pe maestrul Andrea Coen. Renumitul artist italian a absolvit muzicologia la Universitatea Sapienza din Roma si a obținut diploma de licenta in clavecin de la Royal College of Music din Londra. El are o cariera concertistica bogata in Italia, Europa, SUA si Japonia, sustinand recitaluri la clavecin, orga si piano forte, atat solo, cat si impreuna cu diverse ansambluri vocale si camerale.

Biletele la concert pot fi cumparate de la casa de bilete a Ateneului Roman, de marti pana vineri, intre orele 12:00 – 19:00.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.