POVESTI TRASNITE din 12 iunie in Romania

Din 12 iunie, Transilvania Film aduce pe ecranele cinematografelor din Romania propunerea Argentinei pentru Oscar: comedia “Povesti trasnite” / “Wild Tales” – o excelenta farsa despre razbunare. Ridicandu-se la inaltimea titlului, exploziva comedie in regia lui Damian Szifron este o colectie de sase povesti extrem de bizare, fiecare mai socanta si mai amuzanta decat cea de dinainte. De la un joc al destinului la bordul unui avion, pana la excese de furie la volan, “Povesti trasnite” ofera un portret comic si plin de defecte ale societatii.

Damian Szifron spune despre ultimul sau lungmetraj: “Ma gandesc adesea la societatea capitalista vestica ca la o cusca transparenta care ne reduce sensibilitatea si ne deformeaza relatiile cu ceilalti. Povesti trasnite prezinta un grup de oameni care traieste in aceasta cusca nefiind constienti de existenta ei. Dar la punctul in care majoritatea ar da inapoi sau ar intra in depresie, acestia iau masuri”.

Inegalitatea, nedreptatea si cererile societatii in care traim sunt cauze ale stresului si depresiei pentru multi oameni. Unii insa, explodeaza. Acest film este despre ei. Vulnerabili in fata unei realitati care se schimba si subit devine imprevizibila, personajele din “Povesti trasnite” depasesc linia subtire dintre civilizatie si barbarism. Dezamagirea iubirii, reintoarcerea la un trecut reprimat si violenta care se impletesc in conflicte intamplatoare imping persoanjele la limita nebuniei, facandu-le sa cedeze in fata placerii incontestabile de a pierde controlul.

Filmul reuneste nume renumite care nu au aparut inca impreuna pe marele ecran cu actori de film independent, teatru si televiziune. Ricardo Darin joaca rolul unui inginer specializat in demolari, Julieta Zylberberg si Rita Cortese sunt chelnerita si bucatareasa dintr-un restaurant pentru tiristi, Dario Grandinetti apare intr-o enigmatica poveste de la bordul unui avion, Erica Rivas este o mireasa temperamentala a carei nunta este pe punctul de a deveni o catastrofa, Oscar Martinez – un milionar care poarta negocieri “in culise” pentru a evita o tragedie si Leonardo Sbaraglia se trezeste dintr-odata intr-un thriller neobisnuit pe sosea.

“Este usor sa iti dai seama ce i-a atras pe Pedro si Agustin Almodovar sa produca acest film… Gasesti acest lucru in umorul neobisnuit, imaginile elegante si modul indraznet de a folosi muzica, in afectiunea pentru oamenii de rand impinsi la extreme.” (The Hollywood Reporter)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.