Virgil Iantu pregateste un concert simfonic grandios in Piata George Enescu

Virgil Iantu va concerta luna viitoare in Piata George Enescu din Capitala, in cadrul celei de-a X-a editii a Bucharest Music Film Festival. Evenimentul va fi organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, cu sprijinul Primariei Bucuresti. Colectia de muzica romaneasca “Ieri si azi” lansata in urma cu un an de Virgil Iantu va fi pusa in scena in seara de 19 iunie, sub forma unui concert simfonic extraordinar.

“Ieri si azi” este un album plin de armonie si caldura. Muzica aleasa, interpretarea ei si Big bandul ofera un sound elegant si rafinat. Iar atunci cand la acest context adaugi instrumente cu corzi, ele nu fac altceva decat sa imbrace si sa imbogateasca armonia, bucurandu-ne si pe noi, cei de pe scena, dorind ca acest sentiment sa-l transmitem mai departe celor din public. Pe 19 iunie va astept sa ne bucuram impreuna de muzica romaneasca, live, interpretata in premiera in aceasta formula cu totul speciala” declara Virgil Iantu.

“Ieri si azi” reprezinta primul material discografic inregistrat de artist, constand intr-o serie de piese romanesti, compuse in stiluri si perioade de timp diferite. In cuprinsul albumului se regasesc piese celebre din portofoliul Timpuri Noi (“Tanta”), Aura Urziceanu (“Dor de viata”), Loredana (“Extravaganza”), Directia 5 (“Daca ai sti”), Stefan Banica (“Gaseste-mi loc in inima ta), Simplu (“Oare stii”), Vita de vie (“Praf de stele”), Aurelian Andreescu (“Dorul”) si Holograf (“Vreau o minune”).

Inovatia artistica propusa de Virgil este sustinuta de Sebastian Burneci, directorul muzical al proiectului si membru al orchestrei conduse de acesta. Proiectului simfonic i se va alatura si Orchestra de Tineret, care va fi condusa si dirijata in data de 19 iunie de catre Andrei Tudor.
Intrarea va fi libera, iar informatii suplimentare vor fi disponibile pe site-ul artistului www.virgiliantu.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.