Concert de inchidere a Stagiunii regale

Sambata, 20 iunie, Camerata Regala, ansamblu aflat sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei, va invita incepand cu orele 19.00 la Ateneul Roman (str. Benjamin Franklin, nr. 1-3) la concertul de inchidere a Stagiunii Regale. Concertul ce marcheaza finalul primei editii a Stagiunii Regale propune publicului o calatorie muzicala in romantism, in care piesa de rezistenta va fi suita simfonica “Seherezada”, cea mai cunoscuta lucrare a compozitorului Nikolai Rimsky – Korsakov. Seherezada va introduce publicul in lumea fantastici a Orientului si ii va captiva cu sonoritati si intensitati coplesitoare.

Programul serii este unul special si mai cuprinde: uvertura operei “Ruslan si Ludmila”, opera inspirata din poemul cu acelasi nume semnat de Puskin si unul dintre cele mai frumoase concerte pentru vioara si orchestra: concertul pentru vioara op.35 de Piotr Ilici Ceaikovski. La pupitrul dirijoral se va afla Vlad Vizireanu, iar in postura solistica violonistul Stefan Horvath.

STAGIUNEA REGALA este un proiect demarat de Camerata Regala aflat la prima editie, proiect ce a adus in fata publicului artisti de talie internationala, interpretari de referinta si a oferit acestuia ocazia sa se bucure de sunetul unic al unor instrumente de colectie, foarte rare, precum Antonio Stradivari, Giuseppe Guarneri del Gesu, Andrea Amati, Giovanni Battista Guadagnini.

Biletele pentru concert sunt disponibile in reteaua bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro si in magazinele Germanos. Mai multe amanunte despre concert, dar si despre activitatea Cameratei Regale puteti afla pe site-ul lor – www.camerata-regala.ro si de pe pagina de Facebook a ansamblului.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.