Expozitie de pictura “In pielea personajului”

Uniunea Artistilor Plastici din Romania – Filiala Iasi anunta deschiderea expozitiei de pictura “In pielea personajului”. Organizata in perioada 25 iunie – 5 iulie 2015, expozitia etaleaza o colectie de lucrari semnate de un grup de tineri artisti care au folosit sensibilitatea artistica si arta ca spatiu de creatie pentru reprezentarea expresiei figurilor umane, portete si autoprotrete, gandite si interpretate cu mult talent si maiestrie astfel incat creatia sa isi duca viata sa proprie mai departe.

Expun artistii:
Madalina Andronic, Irina Apostul, Iustina – Arghir Florariu, Oana Bedrulea, Raluca Danaila, Georgiana Petrovici si Ioana Palamar.
Vernisajul are loc in data de 25 iunie 2015, orele 17.00, la Galeriile “N. Tonitza” din Iasi, str. Lapusneanu nr. 7 – 9.
Prezinta criticul de arta conferentiar univ. dr. Neagoe Cristian Catalin.

Expozitia “In pielea personajului” vizeaza un manunchi de trairi, amintiri, sentimente, ganduri si framantari invaluite in aura temperamentului si a personalitatii individuale, toate aceste aspecte fiind reunite sub egida unui tot unitar. Portretul, respectiv autoportretul, reprezinta o reflexie a universului interior, ambele genuri artistice fiind surprinse intr-o interesanta confuzie conceptuala, dat fiind faptul ca un portret reliefeaza ego-ul artistului care realizeaza un autoportret neconstientizat.
– Autorii

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.