Scurtmetrajul „O fapta buna”, premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Sarajevo

Scurtmetrajul „O fapta buna” in regia lui Andrei Gruzsniczki va avea premiera mondiala in cadrul Festivalului International de Film de la Sarajevo, productia fiind inclusa in competitia oficiala. Evenimentul se va desfasura in perioada 14-22 August 2015. Filmat la sfarsitul anului trecut, pe parcursul a cinci zile, „O fapta buna” spune povestea unui cuplu care isi asuma salvarea unui caine comunitar lovit de o masina. Cei doi iau cainele de pe strada si ajung cu el la o clinica particulara. Aici situatia incepe sa le scape de sub control. Pana unde intinzi o mana de ajutor atunci cand te apuci sa faci un bine?

Actorii Medeea Marinescu, Adrian Titieni, Liliana Ghita si Nicoleta Lefter interpreteaza personajele acestui scurtmetraj scris de Simona Tache, Andrei Gruzsniczki si Cecilia Felmeri. Produs de Tudor Reu, filmul ii aduna in echipa pe operatorul Radu Aldea, scenograful Cristian Niculescu, pictorul de costume Viorica Petrovici, editorul Mircea Olteanu si sound-designer-ul Marius Leftarache.

Absolvent al Academiei de Teatru si Film din Bucuresti, promotia 1994, Andrei Gruzsniczki este cunoscut pentru lungmetrajele „Cealalta Irina” si „Q.E.D.”. Ambele productii au fost selectate si apreciate intr-o serie de festivaluri, printre care Rome Film Festival, go East (Wiesbaden), Arras Film Festival, Goteborg IFF, Vilnius International Film Festival, Karlovy Vary – Variety Critics’ Choice, MoMA New Directors / New Films, Crossing Europe Film Festival, Jerusalem International Film Festival, CinePercs Moveast International Film Festival, Cambridge Film Festival.
Inainte de debutul in lungmetraj, Andrei Gruzsniczki a fost regizor secund la doua dintre filmele lui Lucian Pintilie si a semnat regia si scenariul unor scurtmetraje si productii de televiziune.
Medeea Marinescu, cunoscuta spectatorilor pentru rolul din filmul lui Ion-Popescu GOPO „Maria Mirabela”, a absolvit cursurile Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti in 1996. Prezenta notabila pe scenele de teatru se regaseste si pe afisele filmelor, atat in Romania, cat si in Franta: „Weekend cu Mamaa, in regia lui Stere Gulea sau „Je vous trouve tras beau” („Va gasesc fermecator”), semnat de Isabelle Mergault. In 2012 colaboreaza pentru prima data cu Andrei Gruzsniczki in „Q.E.D.”.
Adrian Titieni a absolvit cursurile Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. A jucat intr-o serie de lungmetraje, printre care „Moartea Domnului Lazarescu” (regia Cristi Puiu), „Pescuit sportive”, „Domestic”, „Din dragoste cu cele mai bune intentii” (toate trei in regia lui Adrian Sitaru), „Pozitia copilului” (regia Calin Peter Netzer), „Si caii sunt verzi pe pereti” (regia Dan Chisu), „Carmen” (regia Doru Nitescu).
„O fapta buna” este o productie Rollin Studio, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.