Experimentati artele plastice in august la Fundatia Calea Victoriei

Daca va simtiti inspirati in luna august, Fundatia Calea Victoriei va asteapta sa va explorati creativitatea artistica. Alaturi de lectorii nostri, artisti plastici si critici de arta veti pasi in fascinanta lumea a artelor. Veti crea lucrari diafane in acuarela, desene in creion, carbune si pastel sau veti afla, cu ajutorul unor imagini captivante si prin discutii interactive care sunt cele mai importante repere din istoria artei.

Atelierul de PICTURA IN ACUARELA, cu Maria Balan, in perioada 17 – 20 August – In cele patru intalniri ale atelierului vei invata despre expresivitatea culorii prin tehnica „vie” a acuarelei – iei un gand si il transformi in culoare.

Veti deprinde tehnica „Ud pe ud” (culoarea se raspandeste diferit pe o suprafata umeda, lasand loc spontaneitatii si surprizelor cromatice) si „Ud pe uscat”. Lucrul incepe cu fundalul si continua, pas cu pas, pana ajunge la subiectul principal.

Scoala de vara: Introducere in ISTORIA ARTEI, cu Cosmin Ungureanu, in perioada 17 – 21 August – Criticul de arta Cosmin Ungureanu, va va insoti intr-o calatorie de-a lungul catorva secole din cronologia artei europene.

Pastrand un echilibru cat mai stabil intre popularizare si informatie de stricta specialitate, cursul vizeaza fixarea unor repere generale (artisti, evenimente, opere de arta celebre, inovatii artistice, evolutii stilistice etc.).

CURS DE DESEN: Creion, carbune, pastel, cu Teodora Varzaru, in perioada 24 – 27 August – Invata bazele desenului alaturi de artistul plastic Teodora Varzaru si descopera ca oricine poate desena. Tehnica hasurarii, umbre si lumini, incadrarea și compoziția, toate va vor fi explicate pe indelete si in termeni simpli.

Gasiti programul complet al cursurilor lunii august pe www.victoriei.ro

Inscrierile se fac la adresa contact@victoriei.ro

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.