DON JUAN INFERNO: Un poem teatral coregrafic la ARCUB Batiste

O intalnire cu toate fostele sau actualele iubiri: acesta poate fi cosmarul aventurierului. DON JUAN INFERNO va invita intr-o calatorie in care teatrul se completeaza superb cu dansul pentru a spune povestea infernului lui Don Juan. Produs de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, spectacolul se va juca in avanpremiera pe 9 si 10 octombrie, incepand cu ora 20:00, la Sala ARCUB din Batiste nr. 14.

Don Juan a murit, insa calatoria acestui vesnic seducator continua in lumea cealalta. Insetat de exces, traindu-si viata intr-o totala libertate de expresie in care imbina cu succes violenta erotica cu tandretea fermecatoare si umorul spontan cu cinismul demonic. Acest anti-erou care duce o viata duplicitara este acelasi Don Juan pe care acest spectacol vi-l dezvaluie intr-o alta ipostaza – obosit de pacat, pe drumul spre infern, inconjurat de toate femeile pe care le-a iubit in viata. Asaltat de ispite, inspaimantat de Judecata de Apoi, Don Juan cauta salvarea in starea de sigurantă a iubirii constante a Elvirei, sosia sa.

DON JUAN INFERNO este un spectacol seducator care se traieste intens si nu poate fi povestit in cuvinte pentru ca este o experienta lirica, in care energia de pe scena are forta de a starni senzatii. „Stapanul meu, Don Juan, e cel mai mare ticalos pe care l-a rabdat pamantul, un turbat, un diavol, un pagan spurcat, un eretic, care nu crede nici in paradis nici in iad. Casatoria pentru el e un fleac, o capcana cu care prinde femeile frumoase. Se insoara la nimereala, cu cine ii cade in plasa: vaduva sau fecioara, targoveata sau taranca, de e laie, de-i balaie.” (MONOLOGUL LUI SGANARELLE din piesa „Don Juan”, de Moliere)

DON JUAN INFERNO – un poem teatral coregrafic, dupa o idee originala de Maria Popa
Don Juan – Claudiu Bleont
Comandorul/Umbra lui Don Juan – Marian Horhota
Donna Elvira – Diana Bejan
Donna Ana – Galea Bobeicu
Celestina – Simona Dabija
Miranda – Giorgiana Ursachi
Coregrafia si conceptul artistic: Maria Popa
Scenariul si regia artistica: Anda Tabacaru Hogea
Coordonare artistica, scenografie, proiectii si lighting design: arh. Catalin I. Arbore

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batiste nr. 14) Lipscani 84-90 / Bucuresti /

030034

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.