ARMONIE la Metropolis Center

Metropolis Art Collection va invita alaturi de DanaArtGallery sa vizitati expozitia ARMONIA a pictorului DANIEL TURLIU. Vernisajul va avea loc miercuri, 14 octombrie 2015, ora 18:30 la Metropolis Center, Str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97, Bucuresti. Puteti vizita expozitia intre 10 octombrie – 10 noiembrie 2015, program : luni- sambata, intre orele 12:00 – 20:00.

“De la prima intalnire cu lucrarile lui Daniel Turliu se impune nevoia de a-l situa printre pictori. Face parte din familia coloristilor. Dincolo de mode, dincolo de retete de succes de ultima ora, tanarul pictor prefera sa lucreze in fata motivului ca si maestrii de odinioara. Ideea ca simtul armoniei culorilor este unul care tine de instinct ii este straina pictorului nostru. Aidoma clasicilor, el are tendinta de a-si controla instinctele, tinzand catre o armonie interioara intre instinct si ratiune. Armoniile picturii sale vin tocmai din aceasta armonie interioara si nu ne mai miram cand repeta o vorba celebra dupa care cauta ceea ce a gasit deja. Pentru el, pictura postimpresionista franceza sau armoniile grave ale lui Andreescu raman actuale.

Filtrul traditiei moderne a marilor coloristi il impinge catre armonii formale de o mare simplitate si catre armonii cromatice pline de rafinament.

Bogdan Panțu

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.