“My Friend” – Instalatie performativa experimentala

“My Friend” va provoaca vineri, 16 octombrie si sambata, 17 octombrie, incepand cu ora 19:00 la Muzeul National de Arta Contemporana (Str. Izvor, nr.2-4, Bucuresti) sa explorati, intr-un spatiu atipic, un nou limbaj artistic, sustinut de noile tehnologii si mediul digital, care transforma o experienta virtuala intr-o experienta live. Ce este o instalatie performativ experimentala? “My Friend” este mai mult decat un spectacol, este un mecanism in care performerii prezinta diferite etape ale unei povesti. Pornind de la ideea unui joc digital, spectatorii sunt invitati sa se conecteze prin intermediul propriului cont de Facebook pentru a decide in timp real cum va evolua traseul personajelor.

“My Friend” porneste de la o poveste despre cautare si regasire, cu si despre cei care s-au intrebat cel putin o data cine sunt si unde vor sa ajunga, care vor sa descopere noi perspective, care cred ca un om din sapte miliarde poate face diferenta si care sunt pregatiti sa porneasca intr-o calatorie-experiment catre noi orizonturi. Cu o echipa interdisciplinara, de peste 15 artisti, “My Friend” imbina elemente din artele spectacolului, dramaturgie contemporana, instalatii new media, muzica electronica, cultura urbana, sociologie si cercetare.

Proiectul este dezvoltat de Compania PunctArt in parteneriat cu Asociatia “Compania de Teatru Labirint” si finantat de Administratia Fondului Cultural National si de Uniunea Teatrala din Romania (UNITER).

PARTICIPA SI TU!

Pentru a participa la una dintre cele doua reprezentatii din Bucuresti trebuie sa completezi formularul disponibil pe www.punctart.ro. Nu uita sa aduci cu tine un dispozitiv care permite conectarea la o retea Wi-Fi (smartphone, tableta etc.) pentru ca tu vei construi in timp real, conform unor reguli enuntate la inceputul evenimentului, alaturi de artisti, continutul performance-ului! Inscrierea se face exclusiv online, iar accesul la spectacole este gratuit si valabil doar in baza invitatiei primite pe mail.

MY FRIEND LA CLUJ SI IASI!

“My Friend” va merge in localitatile cu cel mai mare numar de utilizatori de retele de socializare. Reprezentatiile vor avea loc la Spatiul Reactor, Cluj-Napoca pe datele 23 si 24 octombrie, si la Teatrul Fix, Iasi, pe 31 octombrie si 1 noiembrie. Compania “PunctArt” are ca misiune transpunerea realitatii fizice si digitale in mediul artistic contemporan. Compania este formata dintr-un grup de artisti tineri interesati de modul in care schimbarile sociale, demografice si culturale influenteaza relatia dintre arta si comunitate.

Creata in 2012, Asociatia “Compania de Teatru Labirint” are ca activitati principale promovarea tinerilor artisti, sustinerea ideilor inovatoare si a creativitatii, prin dezvoltarea de spectacole de teatru alternativ, ateliere, conferinte, festivaluri.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.