Conferinta la FCV: Capela Sixtina si pictura Renasterii Italiene

Daca aveti cel putin 14 ani si sunteti interesati de Istoria Artei, Fundatia Calea Victoriei va asteapta pe 27 februarie la ora 11.00 la o conferinta despre Capela Sixtina si pictura Renasterii Italiene (1481-1541). Costul conferintei care se va desfasura la sediul din Popa Soare, nr. 40 este de 35 lei, respectiv 30 lei redus pentru elevi, studenti si pensionari.

Capela Sixtina, unul dintre cele mai spectaculoase repozitorii din intreaga istorie (si geografie) a artei, a fost pictata de-a lungul a sase decenii (1481-1541). Succesiunea celor trei etape ale realizării decoratiilor in frescă marcheaza, totodata, inlantuirea celor trei varste ale Renasterii (timpurie, matura si tarzie).

Conferinta din 27 februarie va fi sustinuta de Cosmin Ungureanu si reprezinta o invitatie la contemplarea si descifrarea Capelei Sixtine ca intreg. La capatul unui periplu in imaginarul si arta Renasterii, participantii vor capata o imagine mai adecvata despre complementaritatea dintre cele trei etape disparate, despre geniul lui Michelangelo, subtilitatea, anvergura si locul acestor fresce in istoria artei, precum si despre impactul lor, direct sau indirect, asupra epocii.

Pentru inscrieri, click AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.