Desi SF-ul e domeniul lui preferat, Lucian Dragos Bogdan se mai arunca uneori si in alte genuri, asa cum a facut, de exemplu, cand s-a apucat sa scrie “Panza de paianjen”, roman care a aparut in colectia “Mystery & Thriller” a Editurii Tritonic. N-o sa gasiti, deci, nici urma de SF in cele aproximativ 230 de pagini, ci doar drame cat se poate de lumesti.
Romanul incepe cu doi oameni intr-o masina, un scriitor cunoscut si o scriitoare la inceput de drum, care se indreapta spre Rasnov, pentru a participa la Conventia Crime & Mystery din orasul cu pricina. El viseaza cu ochii deschisi la scene de roman, ea e curioasa cum fac marii scriitori sa nascoceasca povesti de succes. Ajunsi la Rasnov, petrec o seara de “incalzire” in compania scriitorilor si criticilor adunati la conventie, urmand ca a doua zi de dimineata sa se intalneasca toti pentru a da startul evenimentelor oficiale. Toate bune si frumoase pana dimineata, cand Daniel Moroiu, un regizor care visa ca intr-o buna zi sa dea lovitura cu un blockbuster ca la Hollywood, este gasit mort. Asta dupa ce companionii lui de seara trecuta se amuzasera pe seama faptului ca o stafie nu l-ar ataca pe Moroiu, ca doar rudele nu se ucid intre ele…
De aici, actiunea apuca pe o panta periculoasa, incidente nefericite se petrec la tot pasul, iar personalitatile adunate la conventie nu sunt tocmai incantate ca au nimerit intr-o situatie de viata care pare desprinsa din cartile lor. Cine ii terorizeaza pe artisti, cine vrea sa faca rau tagmei, cine are o minte atat de bolnava incat sa conceapa un plan mai diabolic decat altul? Eu una nu mi-am dat seama decat foarte tarziu, dar hei, nu sunt cea mai capabila cand vine vorba de a dezlega mistere. 😀
Cert e ca romanul lui Lucian Dragos Bogdan o sa va tina in suspans si o sa va satisfaca gustul pentru o carte politista bine scrisa, si care mai si beneficiaza de un sfarsit aparte… dar mai bine aflati singuri cum este sfarsitul, ca sa nu va stric eu surpriza. Va dau doar asa, un citat scurt, ca sa vedeti cam cu ce fel de personaje veti avea de-a face: “Mana ei cauta din nou in sertarul noptierei. Apuca ceva. El nu mai rezista si-si desprinse ochii din privirea ei hipnotizatoare. Arunca o privire fugara spre mana delicata care tinea ceva. Un obiect de bucatarie cu doi dinti ascutiti.”
Pentru interesati, “Panza de paianjen” poate fi gasiti AICI.
One thought on “Nu mai ai scapare daca intri in “Panza de paianjen””