Ce noutati pregateste NexT Film Festival

O plimbare sonora cu jurnalista si muziciana Maria Balabas, un masterclass cu sound editorul si sound designerul Selim Azzazi si o discutie cu membrii juriului competitiei romanesti despre cum sa realizezi primul lungmetraj: toate acestea se vor intampla la a zecea editie a Festivalului International de Film NexT (7-11 aprilie).

Intre 7 si 9 aprilie va avea loc workshopul inedit de sound design Plimbari sonore, condus de Maria Balabasfoto. Atelierul ia forma unei plimbari prin Bucuresti, timp in care participantii vor invata cum contribuie sunetul la constructia de ansamblu a unui film, cum se creeaza o imagine sonora, cum se construieste sunetul intr-un film artistic, cum se foloseste intentia sonora intr-un film documentar si cum este integrata ilustratia muzicala. Workshopul le este deschis studentilor sau liceenilor cu varsta cuprinsa intre 17 si 25 de ani. Selectia participantilor va fi facuta in baza inscrierii printr-o scurta scrisoare de motivatie insotita de un colaj de 2 minute, care sa cuprinda sunete inregistrate pe strada, text vorbit si muzica.

Sound editorul si sound designerul Selim Azzazi sustine in cadrul Festivalului International de Film NexT masterclassul Sound as a Storytelling Tool (Sunetul ca instrument in construirea naratiunii). Participarea la masterclass este deschisa, pe baza de inscriere, tuturor profesionistilor si studentilor din cinematografie: ingineri de sunet, editori sau regizori. Masterclassul se va desfasura in limba engleza si va avea loc luni, 11 aprilie, incepand cu ora 11.00, la Cinema Elvire Popesco.

Inscrierile la workshop-ul Plimbari Sonore si la masterclass-ul Soundtrack as a Storytelling Tool se fac pe adresa iguest@nextproject.ro. Data limita de inscriere pentru cele doua seminarii este 27 martie, iar participantii vor fi anuntati pe data de 31 martie.

Regizorii Andrea Jublin (Trofeul NexT 2007, nominalizat la Premiile Oscar), Elad Keidan (Trofeul NexT 2009) si Nicolae Constantin Tanase (Premiul Villa Kult in 2010), prezenti la Bucuresti in calitate de invitati speciali ai festivalului si membri ai juriului Competitiei Nationale de anul acesta, vor participa la o discutie cu publicul despre experienta regizarii unui prim lungmetraj. Discutia va avea loc sambata, 9 aprilie, incepand cu ora 14.30, la Clubul Taranului.

Biletele si abonamentele pentru cea de a zecea editie a Festivalului International de Film NexT se pot achizitiona online de pe www.eventbook.ro.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.