Lansare de carte: “Fetele ascunse din Kabul”

Editura Meteor Press impreuna cu revista Psychologies va invita joi, 24 martie, incepand cu ora 11.00 la evenimentul de lansare a volumului “Fetele ascunse din Kabul. O aparare secreta impotriva discriminarii femeilor in Afganistan”, al scriitoarei Jenny Nordberg. Traducerea ii apartine lui Mihai-Dan Pavelescu.

Cartea deschide seria unor lucrari de actualitate cu privire la conditia femeii intr-o lume in care supravietuirea si afirmarea in orice domeniu al vietii sunt rezervate in mare parte barbatilor, asa cum trecutul cat si prezentul le confirma. Invitata de onoare la masa prezidiului, doamna Iuliana Alexa, redactor – sef din partea revistei Psychologies, ne va vorbi despre feminism, despre drepturile femeilor, facand o paralela intre conditia femeii in diferite zone geografice, sociale, economice si politice.

Jenny Nordberg a realizat in aceasta carte un tablou impresionant al societatii in care multe femei isi traiesc clandestin copilaria si pubertatea intruchipand sexul favorizat social, pentru ca ulterior sa fie silite sa se marite si sa aiba copii. In Afganistan, nasterea unui fiu reprezinta un motiv de sarbatoare, iar sosirea pe lume a unei fiice este adesea jelita ca o nenorocire. Astfel, a aparut si un “al treilea tip” de copil: o fata crescuta temporar ca baiat si prezentata ca atare lumii exterioare. “Fetele ascunse din Kabul” are in centru personaje reale remarcabile, care dau viata acestei carti.

Lansarea va avea loc in Capitala, la Gio Cafe din Bd. Burebista, nr. 2, zona Piata Alba Iulia. Cartea poate fi gasita si AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.