TIFF 2016 pregateste un Weekend la Castel

Un controversat horror mut din anii 20, acompaniat live de un artist islandez si o orchestra, si un documentar fascinant despre lumea circului, pe muzica celor de la Sigur Rós sunt cateva dintre surprizele programului Weekend la Castel, la Festivalul International de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie), anunta un comunicat al organizatorilor.

In primul week-end de festival, in timpul zilei, Castelul Banffy de la Bontida va fi teren de joaca si spatiu pentru ateliere creative si spectacole pentru copii, in timp ce serile sunt rezervate proiectiilor si concertelor.

In seara de sambata, 28 mai, de la 21.45, un documentar captivant si pe alocuri tulburator despre un secol de vodeviluri, spectacole de circ, balciuri si carnavaluri, va rula in premiera la TIFF. “The Show of Shows” aduna imagini de arhiva inedite cu clovni, dansatori, acrobati care executa cascadorii ametitoare, freak shows si scene crude de exploatare a animalelor si copiilor, intr-un portret fascinant al acestei lumi atat de populare in secolele XIX si XX, potrivit “The Guardian”. Pe fundal, spectatorii se vor bucura de o coloana sonora emotionanta compusa de basistul Georg Holm si bateristul Orri Páll Dýrason, membri ai celebrei trupe islandeze Sigur Rós in colaborare cu compozitorul Hilmar Örn Hilmarsson si chitaristul Kjartan Dagur Hólm.

Duminica, 29 mai, de la 21.45, cei prezenti se vor bucura de cine-concertul “Häxan: Witchcraft Through the Ages”. In atmosfera gotica a Castelului, muzica originala a artistului islandez Bardi Johansson, interpretata de o orchestra simfonica dirijata de Simona Strungaru, va insoti live, intr-un concert spectaculos, productia neobisnuita din 1922. Interzis in numeroase tari pentru reprezentarea pe ecran a practicilor de venerare a diavolului si pentru nuditate, Häxan este cel mai scump film mut scandinav realizat vreodata.

Biletele pentru fiecare dintre cele doua evenimente speciale costa 15 lei si pot fi achizitionate in avans de pe biletmaster.ro.

Evenimentele TIFF pot fi urmarite AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.