“Razboiul nu are chip de femeie” a aparut la Editura Litera

Colectia Clasici Contemporani a Editurii Litera se imbogateste cu un titlu de exceptie: “Razboiul nu are chip de femeie” (U voini ne jenskoe lito, 1985), de Svetlana Aleksievici. Vandut in peste doua milioane de exemplare in intreaga lume, volumul cuprinde marturiile femeilor sovietice care au luptat in al Doilea Razboi Mondial.

Svetlana Aleksievici si-a dedicat sapte ani din viata colectarii marturiilor unor femei care, multe dintre ele, la momentul acela erau abia iesite din copilarie. Dupa primele sentimente de euforie, asistam la o schimbare radicala de ton, pe masura ce ajungem la incercarea fatala a luptei, insotita de partea sa de intrebari si de suferinta. Abandonand tacerea in care si-au gasit refugiul, aceste femei indraznesc, in sfarsit, sa prezinte razboiul asa cum l-au trait.

“Razboiul nu are chip de femeie” poate fi gasit in reteaua de Bookstop Litera, in toate librariile din Bucuresti si din tara si online pe www.litera.ro si www.elefant.ro. Cartea este disponibila atat in editie tiparita, cat si digitala.

In colectia Clasici Contemporani urmeaza sa apara, de aceeasi autoare: “Ultimii martori” (Poslednie svideteli, 1985), amintiri ale adultilor care in vremea celui de-al Doilea Razboi Mondial erau copii si “Soldatii de zinc” (Tinkovie malciki, 1989), despre experientele soldatilor sovietici in razboiul din Afghanistan.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.