S-a incheiat a treia editie a evenimentului “Suflet in culori”

Cea de a treia editie a evenimentului “Suflet in culori”, concert caritabil in beneficiul copiilor cu autism, organizat de Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si Asociatia Help Autism s-a desfasurat la Ateneul Roman din Capitala pe 2 aprilie, chiar de Ziua Internationala a Constientizarii Autismului.

Evenimentul a inceput putin dupa ora 19.00, cand Mihai Stan, presedintele Asociatiei pentru Muzica, Arta si Cultura ne-a vorbit despre organizarea acestui eveniment care a devenit deja o traditie in popularizarea insemnatatii zilei de 2 aprilie, dupa doua editii incununate de succes si despre colaborarea cu Asociatia Help Autism, care deruleaza de peste cinci ani programe de constientizare a autismului, diagnostic precoce si interventie timpurie pentru copiii afectati.

Concertele serii au inceput cu Nicolae Licaret, care a sustinut un recital de orga. Nicolae Licaret – unul dintre putinii interpreti cu activitate solistica la trei instrumente cu claviatura – a concertat de-a lungul timpului in cele mai importante sali din Europa, America si Australia. Repertoriul sau vast, cuprinzand lucrari esentiale de la muzica Renasterii si Barocului pana la muzica universala contemporana, contine si numeroase lucrari pentru orga, pian si clavecin pe care le-a prezentat in prima auditie.

Dupa ce maestrul Licaret a iesit din scena, a fost randul sopranei Leontina Vaduva sa cante o serie de piese din repertoriul romanesc si international, alaturi de pianista Laure Cambau, cea care acompaniaza clasa de canto a Leontinei Vaduva la Conservatorul din Paris. In ultimii ani, Leontina Vaduva a fost prezenta pe scena Ateneului Roman si a Salii Radio din București in cadrul evenimentelor organizate de Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura: Recitalul omagial Verdi–Wagner. Corespondențe (2013), Gala Aniversara Viorica Cortez si Prietenii (2014) si Recitalul omagial ENESCU 60 (2015). In 2014 Leontina Vaduva a lansat CD-ul Verdi–Wagner: Corespondente, iar în 2015, calendarul 2016 Leontina Vaduva 30.

Cele doua artiste au fost urmate de Grigore Lese, care a interpretat cateva cantece vocal si din fluier, cerand publicului sa i se alature pentru a canta impreuna refrenul de la “O, Marie, frumos nume”, dupa care a inceput sa bata toaca, chemandu-le in scena pe Leontina Vaduva si Laure Cambau pentru a interpreta impreuna, in premiera, “Tatal nostru”.

Evenimentul a fost organizat de Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si Asociatia Help Autism, in parteneriat cu Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Filarmonica George Enescu, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, Kaufland Romania, Tarom, Floria.ro, Grand Hotel Continental si Wagner Arte Frumoase si Povesti. Banii stransi in urma vanzarii de bilete vor fi directionati catre programele de terapie pentru copiii cu autism derulate de Asociatia Help Autism.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.