Cinepolitica se pregateste pentru a cincea editie

A cincea editie a Festivalului International de Film Cinepolitica va avea loc in perioada 13-17 aprilie, la Cinema Elvira Popescu din Bucuresti si va aduce, alaturi de filme interesante, o serie de eveniente speciale si dezbateri. Festivalul este organizat de Asociatia Cultura si Imagine si patronat de UNATC si UNArte.

Festivalul Cinepolitica isi propune, ca in fiecare an, sa dezvaluie publicului, prin intermediul artei cinematografice, mecanismele si motivatiile politice care isi pun amprenta asupra noastra, a tuturor. Competitia internationala a festivalului include o selectie relevanta de lungmetraje recente, din ilume, care abordeaza, intr-o maniera specifica, zona politicului si implicatiile sale.

Printre filmele care vor intra in competitie se numara: „Durak/The Fool” (regia Yuriy Bykov), o drama sociala despre corputia profunda din Rusia, „Cavalerii Albi/ Les Chevaliers Blancs” (regia Joachim Lafosse), un film inspirat dintr-un caz real care a zguduit Franta in 2007, „Honey Night” (regia Ivo Trajkov), un thriller cu accente de comedie neagra despre criza matrimoniala a unui ministru adjunct care scoate la iveala, prin intermediul unei sotii pline de frustrari, un caz de coruptie, „Memories of the Wind” (regia Özcan Alper), care spune povestea unui artist dizident armenan din Istanbulul anilor celui de-al doilea Razboi Mondial si „Yitzhak Rabin, ultima zi/ Rabin, The Last Day” (regia Amos Gitai), care urmareste „autopsia” institutionala care a urmat asasinarii fostului premier israelian, laureat al Premiului Nobel pentru Pace.

Mai multe informatii gasiti pe pagina de Facebook a Festivalului Cinepolitica.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.