Cvartetul Voces canta Haydn 100%

VOCES, cvartetul de coarde cu cea mai lunga traditie in Romania, parte a Orchestrelor si Corurilor Radio, va invita la un nou recital 100% HAYDN, pe 12 aprilie, ora 19.00, la Sala Radio. In prezent, Cvartetul Radio Romania inseamna: Bujor Prelipcean – vioara I, Vlad Hrubaru – vioara a II-a, Constantin Stanciu – viola si Dan Prelipcean – violoncel.

In 1973, absolventi ai Conservatorului “George Enescu” din Iasi au inceput frumoasa poveste a Cvartetului VOCES, formatia impunandu-se imediat prin valoarea sa, premii prestigioase confirmand nivelul artistic inalt al grupului. Pe 12 aprilie, in programul recitalului veti asculta Cvartetele op. 33, nr. 5, 2, 1, dupa cum anunta un comunicat Orchestrele si Corurile Radio. Un geniu al formelor perfecte in muzica, Haydn este privit ca cel mai important compozitor pentru cvartet de coarde, fiind cel care a semnat 83 de partituri de acest gen. Se spune ca cvartetele sale au influentat si creatia marelui Amadeus, care era un admirator al lui Haydn, cei doi purtandu-si de altfel o simpatie si un respect reciproc.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.