Israel este tara invitata la Bookfest 2016

Cea de-a unsprezecea editie a Salonului International de Carte Bookfest, organizat de Asociatia Editorilor din Romania, va avea loc in perioada 1- 5 iunie 2016, in pavilioanele C1, C2, C4 si C5 de la Romexpo, in Capitala. Ca in fiecare an, o tara este invitatul de onoare al targului: anul acesta este vorba despre Israel.

“Este o ocazie remarcabila pentru publicul Bookfest, dar si pentru editorii romani sa sarbatoreasca in acest an literatura israeliana, o forta de necontestat in peisajul editorial contemporan. O mai buna cunoastere a resorturilor interne ale acestei literaturi ne va putea ajuta si pe noi sa devenim mai eficienti in promovarea propriilor noastre valori literare”, a declarat Grigore Arsene, presedintele Asociatiei Editorilor din Romania.

Participarea Israelului se va desfasura sub motto-ul “Never Stop Dreaming” si va da ocazia cititorilor romani sa intalneasca nume importante ale literaturii israeliene contemporane: Zeruya Shalev, Fania Oz-Salzberger, Meir Shalev, Dror Mishani, Rony Oren si Gil Hovav. La standul Israelului, care va fi situat in Pavilionul C4, se vor gasi atat carti in limba ebraica, precum si editii in limba romana ale unor carti israeliene cunoscute.

Organizatorii pregatesc o multime de surprize pentru cei prezenti, inclusiv pentru cei mai mici dintre cititori. In cadrul targului, vizitatorii vor putea lua parte la peste 300 de evenimente: lansari, dezbateri si colocvii, dar si proiectii cinematografice si evenimente interactive.

Accesul la Bookfest 2016 va fi gratuit.

Programul complet al editiei 2016 va fi disponibil in curand pe www.bookfest.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.