André Rieu a donat 150 000 de euro supravietuitorilor din Colectiv

Muzicianul André Rieu si-a unit fortele cu Carrefour Romania si a reusit sa stranga 150 000 de euro pe care i-a donat celor care au avut de suferit in urma incendiului din clubul Colectiv din toamna anului trecut. Din vanzarile DVD-ului “André Rieu live in Bucuresti” s-au strans 135 000 de euro, suma fiind rotunjita si donata Asociatiei Colectiv GTG 3010.

Evenimentul desfasurat pe 14 aprilie la Athenee Palace Hilton a reunit supravietuitori ai incendiului din Colectiv, medici si jurnalisti care au fost prezenti la inmanarea cecului de 150 000 de euro. André Rieu ne-a povestit despre bucuria cu care a fost primit in Romania si cum s-a indragostit de aceasta tara, unde a sustinut nu mai putin de opt concerte si despre cum a simtit nevoia sa dea o mana de ajutor atunci cand a aflat de tragedia din Colectiv: “Cand ai prieteni, vrei sa-i ajuti. Cand s-a intamplat acest accident groaznic aici in Bucuresti, primul lucru pe care l-am facut a fost sa ma urc in avion si sa incerc sa va ajut. Tot ce pot sa fac eu e muzica. Din acel moment in care am fost aici in fata clubului, plangand cu voi toti, am decis ca toti banii pe care ii castigam din vanzarea DVD-ului cu concertul sa ii dam victimelor. Imediat in acea dupa-amiaza i-am sunat pe cei de la Carrefour si ei, fara sa stea pe ganduri, au zis ca da, vor face acelasi lucru. Asa ca toti cei care cumpara un DVD cu acest concert stiu ca banii vor merge la victime.”

Artistul a mai adaugat ca este constient de faptul ca suma stransa este infima si ca e nevoie de mult mai mult pentru supravietuitori. El a facut un indemn la solidaritate, adaugand ca spera ca si altii sa ii urmeze exemplul cu donatiile, specificand ca si pe viitor banii obtinuti din vanzarea DVD-ului vor merge tot catre cei raniti si aflati in recuperare.

Cativa dintre medicii care s-au ocupat de victime in urma incendiului a fost si ei prezenti la eveniment si au declarat ca e nevoie ca in Romania sa existe un sistem de specializare a personalului medical pentru astfel de situatii de urgenta si de asemenea de pregatire pentru sprijin nu doar fizic, ci si psihologic al victimelor unor astfel de evenimente. Ei au adaugat ca vor cauta si in continuare ajutor la nivel european pentru aceste proiecte. Medicii participanti la evenimentul caritabil au fost Dr. Gerard Beurthuizen – medic chirurg si Director al Spitalului de Chirurgie Plastica si Arsuri Martini din Groningen, Olanda, Prof. Dr. Dan Mircea Enescu – medic specialist in chirurgie plastica si reparatorie (reconstructiva), Manager al Spitalului Clinic de Urgenta pentru copii “Grigore Alexandrescu”, Dr. Peter Oostveen – medic specialist in chirurgie si Dr. Dragos Slavescu – medic specialist chirurgie maxilo-faciala.

Peter Oostveen, care profeseaza in Romania de 26 de ani, a subliniat ca este nevoie “sa se implementeze un program mai elaborat pentru prevenire pe viitor. Cand se intampla un dezastru cum a fost in Colectiv, sa fim pregatiti intr-o maniera mai buna decat am fost acum.” Institutul European are experienta in astfel de cazuri, a adaugat medicul, spunand ca “nu trebuie sa reinventam noi roata, trebuie doar realizat un program de invatamant pentru chirurgi esteticieni care sa formeze aici echipe. E nevoie de timp si de bani veniti de la Bruxelles, un program coordonat in Olanda sau in alta parte in Europa”.

DVD-ul “André Rieu live in Bucuresti” va fi disponibil in continuare in reteaua magazinelor Carrefour, cu scopul de a continua actiunea de sustinere.

Fotografie furnizata de Nicoleta Ion, PR Manager Art Nation Media

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *