Editura Litera ofera 10 000 de carti pe 23 aprilie

Pe 23 aprilie se sarbatoreste in lumea intreaga Ziua Mondiala a Cartii, iar in Romania, Editura Litera organizeaza pentru al patrulea an consecutiv Noaptea Cartilor Deschise. De la ora 19.00, in Parcul Lumea Copiilor din Tineretului, va asteapta 10 000 de carti-cadou, un spectacol de statui vivante, precum si o proiectie de film in aer liber.

Cele 10 000 de carti oferite in cadrul evenimentului reprezinta o selectie a celor mai bune romane din colectiile consacrate ale Editurii Litera: „Invierea”, de Lev Tolstoi, „Educatia sentimentala” de Gustave Flaubert, „Anii” de Virginia Woolf, „Oameni din Dublin” de James Joyce, „Olive Kitteridge” de Elizabeth Strout, „Portret al artistului la tinerete” de James Joyce, „Petrecerea de Halloween (Hercule Poirot)” de Agatha Christie si multe altele.

„Noaptea Cartilor Deschise este un eveniment prin care dorim sa atragem atentia asupra importantei cititului, mai ales in randul tinerilor. Fiecare cititor castigat este un pas catre o repozitionare favorabila a tarii noastre pe harta culturala europeana.”, se precizeaza in comunicatul Editurii Litera. Statisticile arata ca un roman cheltuie pentru carti mai putin de 5 euro intr-un an, cel mai scazut prag din Europa, iar piata de carte din Romania se ridica la 60 milioane de euro, in timp ce in Ungaria este de 200 de milioane de euro, iar in Germania de 7 miliarde de euro.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.