Nou la Herald: “Benjamin Franklin – Povestea vietii mele”

In colectia Autobiografia, Editura Herald a lansat saptamana trecuta volumul “Benjamin Franklin – Povestea vietii mele”, in traducere de Iulia Bodnari. Pana pe data de 5 mai, toate cartile de pe site-ul editurii au reducere 40%, asa ca si autobiografia lui Benjamin Franklin poate fi achizitionata la pret redus, de AICI.

Prin “Povestea vietii mele”, magistralul Benjamin Franklin ne introduce in lumea Americii coloniale de secol XVIII. Sinceritatea cu care omul de stiinta dezvaluie detaliile vietii sale este cuceritoare si memorabila, iar lectiile de viata pe care ni le impartaseste sunt la fel de pretioase si acum. De origini umile, fiu al unui lumanarar, Franklin a reusit sa se distinga inca din adolescenta prin sarguinta, cumpatarea si firea sa intreprinzatoare.

S-a straduit toata viata sa obtina cele mai mari virtuti accesibile unui om, recunoscand in acelasi timp, fara ipocrizie, ca slabiciunile si tentatiile tipic omenesti l-au infrant in numeroase ocazii. In ciuda acestui fapt, aspectele mai putin laudabile ale personalitatii lui Franklin nu sunt de ajuns pentru a eclipsa realizarile si influenta acestui simbol al Americii timpurii.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.