11-17 iunie: Festivalul Filmului Evreiesc Bucuresti

Cea de a sasea editie a Festivalul Filmului Evreiesc Bucuresti se va desfasura in perioada 11-17 iunie, la Muzeul National al Taranului Roman. Pe langa filme, cei interesati vor gasi si un stand cu carti de la Editura Hasefer. De asemenea, anumite proiectii vor avea loc la Cinemateca Eforie si pe terasa Green Hours.

30 de filme documentare si de fictiune, lungmetraje si scurtmetraje, majoritatea in premiera in Romania – aceasta este oferta BJJF 2016. Festivalul include si anul acesta doua sectiuni competitive: una de documentare si alta de fictiune. In competitia de filme de fictiune intra: “How to Win Enemies” (Argentina, 2015, r: Gabriel Lichtmann), “Song of Songs” (Ucraina, 2015, r: Eva Neymann), “Time to Say Goodbye” (Germania, 2015, r: Vivianne Andereggen), “Are You Joking” (SUA, 2014, r: Jake Wilson) si “She’s Funny That Way” (Germania – SUA, 2014, r: Peter Bogdanovich). In competitia de documentare vor fi proiectate: “Shifting Sands” (Israel, 2016, r: Ido Glass) – in premieră mondiala in circuitul festivalurilor internationale -, “I Don’t Belong Anywhere: the Cinema of Chantal Akerman” (Belgia, 2014, r: Marianne Lambert), “It Takes a School” (Israel, 2016, r: Tami Gross, Maya Rothschild), “Orphans of the Revolution” (Israel, 2015, r: Igal Bursztyn), “The Venice Ghetto: 500 Years of Life” (Italia-Franța, 2015, Emanuela Giordano) si “Zemene” (SUA, 2014, r: Melissa R. Donovan).

In afara competitiei, programul va include si alte sectiuni, precum Golden, Portret de Regizor, Best of BJFF, Cineasti evrei de renume mondial – Retrospectiva: Sidney Lumet si Filmul Universitar.

Programul complet al filmelor poate fi consultat AICI. Pentru a fi la zi cu noutatile, intrati pe site-ul oficial al festivalului.

Alaturi de Dr. Ilan Avisar, presedintele juriului competitiei de documentare, vor fi invitati la festival si Liviu Carmely, directorul artistic al BJFF, profesor la Facultatea de Arte “David si Yolanda Katz” si fondator al arhivei de film a Universitatii din Tel Aviv, Savi Gabizon, reputat regizor israelian si profesor universitar de regie si scenaristica, Evgeny Ruman, regizorul filmului care va fi proiectat in cadrul Galei de Inchidere a festivalului – “The Man in the Wall” (2015) -, cineast distins cu Premiul de Excelenta de catre Ministerul Culturii din Israel, pentru contributii notabile in domeniul cinematografiei.

Festivalul Filmului Evreiesc Bucuresti 2016 este organizat de Fundatia Culturala Art-Promo, cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National, Guvernului Romaniei – Departamentul pentru Relatii Interetnice, Institutului Cultural Roman, Uniunii Cineastilor din Romania, Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania.

Intrarea la proiectii este libera in limita locurilor disponibile. Exceptie fac proiectiile de la Cinemateca Eforie, unde cinematograful percepe o taxa de 5 lei, precum si Gala de deschidere si Gala de inchidere a festivalului, unde accesul se va face pe baza de invitatie.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.