Aurel Carasel: “Galaxia sudica”

Iubitorii de lecturi SF pot gasi la Editura Tritonic mai multe titluri apartinand acestui gen, unul dintre ele fiind “Galaxia sudica” de Aurel Carasel, aparut in colectia Tritonic Sci-Fi. Volumul reuneste cateva povestiri care vor fi pe placul celor care apreciaza scrierile SF clasice, dupa cum spune autorul prefetei, Michael Haulica.

Literatura SF pare sa iasa mai des la suprafata in ultima vreme in peisajul pietei de carte din Romania, Tritonic fiind una dintre editurile care incurajeaza aparitia acestui gen uneori controversat. Profesor, ziarist si scriitor, Aurel Carasel are un loc bine stabilit printre autorii de SF-uri de la noi, publicand de-a lungul timpului mai multe volume de fictiune dar si de nonfictiune (“La capatul spatiului”, “Lumile curcubeului”, “O istorie tematica a literaturii SF” etc) si fiind prezent cu texte si in antologii.

Volumul “Galaxia sudica” include cateva povestiri publicate, precum si una noua, iar autorul are de gand sa publice cat de curand o saga spatiala. In cele aproximativ 220 de pagini al cartii va veti intalni cu nave spatiale de diverse tipuri, cu astronauti dintr-un viitor ultratehnologizat, cu inteligente artificiale si cu viata pe tot felul de colonii, pentru ca in aceste povestiri umanitatea a depasit limitele Pamantului si s-a avantat mai departe. Oamenii din volumul lui Aurel Carasel sunt capabili de actiuni uimitoare, primesc ajutor de la tot felul de masinarii, dar si depind de ele, iar felul in care traiesc si vad lumea nu mai seamana aproape deloc cu cel al oamenilor din zilele noastre.

Povestirile sunt scrise intr-un stil limpede, personajele sunt construite cu responsabilitate, dialogurile sunt verosimile si punctate cu umor pe alocuri, iar subiectele abordate il determina pe cititor sa se lase prins in firul actiunii, desi cei mai atehnici dintre noi ne mai vedem nevoiti din cand in cand sa recitim unele pasaje, pentru a putea cuprinde intelesul anumitor mecanisme. 🙂

Volumul “Galaxia sudica” poate fi cumparat de AICI, la pret redus.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.