Invitatie la divised theater: „Bucuresti. Instalatie Umana”

„Bucuresti. Instalatie Umana”, un spectacol de tip devised theater coordonat de regizorul Radu Nica dupa un concept de Florin Fieroiu, va avea premiera pe 17 septembrie, ora 20:00, in sala de spectacole a sediului ARCUB Gabroveni (Str. Lipscani, nr. 84-90). Muzica originala si sound design-ul sunt realizate de Vlaicu Golcea.

„Bucuresti. Instalatie umana” este un mix original care imbina teatrul, miscarea, instalatia video si muzica, pentru a reda o imagine critica a Bucurestiului de astazi. Publicul asista la un manifest al tinerei generatii de artisti, frontal si angajat politic, care pune intr-o noua perspectiva spiritul si energia debordanta a capitalei. Pornind de la intamplari personale, carti de istorie sau de poezie, intalniri cu reprezentantii unor comunitati reprezentative pentru Bucuresti, echipa spectacolului a creat un text secvential, care surprinde orasul cu gropi si strazi aglomerate, dar si locul care ne dezvaluie uneori spatii magice.

Fara a-si propune sa fie „politically correct”, regizorul Radu Nica arata imaginea unui oras pe care o poti recunoaste sau pe care o poti contesta, dar care, cu siguranta, nu te lasa indiferent. Performeri: Nicholas Catianis, Ada Gales, Dumitru Georgescu, Flavia Giurgiu, Denis Hanganu, Ilinca Manolache, Ioana Marchidan, Dana Marineci, Ciprian Nicula.

Mi-ar placea sa cred ca e un spectacol dupa care oamenii se autochestioneaza ceva mai serios in legatura cu raportul lor cu orasul in care traiesc. Sper ca instalatia noastra sa le augmenteze cat de cat spiritul civic, dorinta de implicare sociala concreta, sa-i faca sa fie mai atenti la semenii lor, orice ar insemna asta. Sa nu mai fie doar cinici si resemnati, ci sa incerce sa faca din acest oras unul mai uman, mai frumos, mai prietenos, oricat de naiv si banal ar suna asta

(Radu Nica)

Biletele costa 50 lei (categoria I), respectiv 25 lei (categoria a II-a) si pot fi achizitionate online de pe http://arcub.ro/bilete-online/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB, Strada Lipscani, nr. 84-90.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.