Opera Comica pentru Copii deschide cinci ateliere culturale

Opera Comica pentru Copii deschide in premiera in aceasta toamna cinci ateliere pentru copii si tineri cu varsta de pana la 18 ani. Atelierele intitulate “Micul Artist” vor pune la dispozitia tuturor celor interesati programe extracurriculare de balet, muzica corala, arta fotografica, oratorie si street dance.

Cursurile sunt sustinute de specialisti cu experienta in domeniu, care isi propun sa valorifice talentele artistice si calitatile native ale copiilor, prin intermediul educatiei non-formale. Cei interesati sunt invitati sa se inscrie in perioada 1-15 septembrie, prin completarea unor formulare online. Regulamentul este disponibil pe site-ul institutiei. In urma inscrierilor, organizatorii vor anunta calendarul activitatilor.

Atelierul “Micul Artist” de Balet cu Jaqueline Bratu – formular inscriere AICI

La acest atelier, copiii invata sa se coordoneze, sa se respecte si sa colaboreze pe scena, la fel ca in viata de zi cu zi, cu bucurie, intr-un spirit de prietenie si respect reciproc. Coregrafia modeleaza trupuri, minti si suflete. Cu o experienta de peste 35 ani in arta baletului, Jaqueline Bratu dezvolta nu doar motricitatea copiilor, prin metode si mijloace moderne, ci si abilitatile de ascultare, concentrare, luare si asumare de decizii.

Atelierul “Micul Artist” de Muzica corala cu Madalina Enachescu – formular inscriere AICI

In cadrul atelierului, copiii vor invata de la Madalina Enachescu (profesor titular al catedrei de educatie muzicala a Colegiului National “Elena Cuza”) sa interpreteze vocal cantece apartinand repertoriului national si international, in diferite aranjamente armonice si polifonice (unison sau 2-3 voci). De asemenea, vor invata sa respecte indicatiile de interpretare si gestica dirijorala, sa-si insuseasca deprinderile specifice de cant – tinuta corporala, respiratie, dictie, emisie, articulatie.

Atelierul “Micul Artist” de Arta fotografica cu Cristina Radulescu – formular inscriere AICI

Copiii vor invata la acest atelier sa isi foloseasca aparatul de fotografiat intr-un mod corect si isi vor insusi notiunile tehnice necesare. Cursul presupune un joc continuu prin care cei mici vor deprinde limbajul fotografic foarte usor. Sedintele noastre nu inseamna doar joc si joaca, ci si asimilarea unor cunostinte de ordin cultural. Cristina Radulescu are cinci albume de arta publicate si peste 4.000 de obiecte de arta fotografiate.

Atelierul “Micul Artist” de Oratorie cu Nae Sovaiala – formular inscriere AICI

La sfarsitul acestui atelier, participantii vor putea sa tina un discurs in public fara emotii vizibile, sa vorbeasca clar si cu dictie, sa varieze tonalitatea, volumul si intonatia unui discurs, sa poata sa proiecteze emotii in public prin discurs. In plus, ei vor invata de la Nae Sovaiala, care are opt ani de experienta in domeniu, cum sa transmita mesaje in mod persuasiv prin povesti.

Atelierul “Micul Artist” de Street Dance cu Ionut Picincu (Hammer) – formular inscriere AICI

La acest atelier, copiii invata despre muzicalitate, acrobatii, pasii de baza ai street dance-ului si coordonarea miscarilor. Indrumator le va fi Ionut Picincu, dansator cu 16 ani de experienta, care a participat la mai multe productii de teatru, videoclipuri, show-uri live si TV.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.