TAB participa la Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe

Teatrul de Arta Bucuresti participa la Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe cu doua spectacole: “Cerere in casatorie” de A.P. Cehov, miercuri, 22 septembrie, ora 19.00 – prezentat in sectiunea Competitie si “O femeie singura” de Dario Fo si Franca Rame, sambata, 1 octombrie, ora 19.00, prezentat in Premiera.

Spectacolul “Cerere in casatorie” ii are in distributie pe Florentina Nastase, George Constantinescu si Valentin Terente, iar regia este semnata de Victor Olahut. Regizorul a conceput si creat spectacolul in vara anului trecut, pentru caravana Cultura-n sura, aflata anul acesta la a patra editie. Asadar, inainte de a ajunge pe scena de la Bucuresti, apoi pe numeroase scene din tara (Arad, Brasov, Constanta etc.), spectacolul “Cerere in casatorie” s-a jucat in sate din judetul Salaj, direct in curtile oamenilor, pe scene montate in sura.

Monodrama “O femeie singura” este interpretata de Andreea Bibiri, iar regia este semnata de Daniel Grigore-Simion. Spectacolul este confesiunea unei femei tinuta prizoniera in propria casa si adusa la nebunie de relatia abuziva cu sotui ei si de corvoada treburilor casnice. Piesa este scrisa de celebrii dramaturgi italieni Dario Fo si Franca Rame, doi dintre cei mai cunoscuti actori si activisti politici ai Italiei.

Pe langa cele doua spectacole prezentate in cadrul Maratonului Teatrului Independent, Teatrul de Arta Bucuresti, partener al festivalului, gazduieste pe scena sa din strada Sfantul Stefan nr. 21 alte sase productii din capitala si din tara participante la Maraton. Este vorba despre “Cafeneaua de Sam Bobrick” (17 septembrie, ora 18.00), “Galaxy”, regia Cristian Pascariu (18 septembrie, ora 17.00), “Pe jumatate cantec”, regia Crista Bilciu (19 septembrie, ora 19.00), “Testament” de Radu Popescu (21 septembrie, ora 19.00), “Over The Rainbow”, regia Cristi Avram (24 septembrie, ora 19.00), “In viitorul apropiat”, regia Cristian Ban (29 septembrie, ora 19.00).

Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe, aflat la a VI-a editie, este organizat de Teatrul Apropo si sustine, prin traditie, miscarea teatrala independenta din Romania.

Bilete pentru toate spectacolele din Maratonul Teatrului Independent se pot achizitiona de AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.