6-9 octombrie: Platforma Internationala de Teatru Bucuresti

Primaria Municipiului Bucuresti, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti si ARPAS prezinta cea de a treia editie a Platformei Internationale de Teatru Bucuresti. Evenimentul din acest an, cu tema „Celalalt/Migratie”, are loc in perioada 6-9 octombrie, la ARCUB Gabroveni (Str. Lipscani, nr. 84-90).

Platforma Internationala de Teatru Bucuresti, care face cunoscute publicului companii din Germania, Marea Britanie, Statele Unite si Romania, este co-produsa de ARCUB-Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, in colaborare cu Asociatia Romana pentru Promovarea Artelor Spectacolului, carora li s-a alaturat in acest an prestigioasa asociatie americana Drama League New York, care a implinit de curand 100 de ani de activitate in domeniul teatrului si Goethe Institut Bucuresti.

Curatoarea Cristina Modreanu motiveaza astfel tema: „Am ales aceasta tema tocmai pentru a discuta o problema de mare actualitate, care afecteaza intreaga Europa si are urmari si asupra societatii romanesti. Cel putin 1,4 milioane de imigranti sunt asteptati sa soseasca in Europa, pe Marea Mediterana, pana la finalul anului 2016. Avertismentul vine de la Agentia ONU pentru refugiati. In acelasi timp, cetatenii romani cauta conditii mai bune de munca si viata in alte tari, devenind la randul lor migranti economici. Cum negociem relatia cu ”Celalalt”, a carui cultura nu o cunoastem si ale carui traditii ne provoaca frica sau respingere? Cum ii acceptam la noi acasa pe cei straini de noi si cum facem sa fim noi insine acceptati acolo unde suntem straini pentru altii – acestea sunt teme provocate de noul val migrator generat de escaladarea conflictelor armate din Orientul mijlociu si care produce constant efecte dramatice in Europa. Vom incerca sa dezbatem aceste teme in jurul unor spectacole de teatru din tara si din strainatate.”

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.