A treia oara cu noroc: „Bridget Jones insarcinata”

Al treilea film din seria „Bridget Jones” a avut premiera in Romania pe 16 septembrie, distribuit la noi de Ro Image 2000. Comedia romantica „Bridget Jones insarcinata” (Irlanda/UK/Franta/USA, 2016) face in sfarsit lumina in viata amoroasa a englezoaicei, dupa ce, mai intai, aceasta are parte de niste intamplari greu de imaginat.

La 43 de ani, cu un job bun si un apartament pe gustul ei, Bridget are doar partial ceea ce isi doreste, pentru ca inca nu l-a gasit pe „domnul perfect” si nici nu a devenit mama asa cum spera. Insa la cinci ani de cand a impartit patul cu un barbat pentru ultima data, doua intalniri de natura sexuala (una cu fostul iubit, Mark si alta cu Jack, un american cunoscut la un festival) plus o serie de prezervative… vegane, iesite din garantie o aduc pe Bridget in fata unei incurcaturi existentiale: ea se pomeneste insarcinata, fara sa aiba habar care dintre cei doi ar putea fi tatal.

Cum ambii barbati spera ca progenitura sa le apartina, se vor intrece in galanterii pentru a-i fi alaturi lui Bridget pe parcursul sarcinii, dar competitia acerba dintre ei nu va fi singura problema a femeii: ea trebuie sa faca fata si unei noi sefe complet descreierate, precum si judecatilor puritane ale mamei ei, membra de vaza a parohiei locale, care, pe de o parte nu intelege cum e posibil ca Bridget sa fie atat de iresponsabila, iar pe de alta parte se ingrozeste la ideea ca fiica ei ar putea avea un copil cu un american. 🙂

Personajele sunt minunat conturate, Renée Zellweger aducand-o la viata dupa 12 ani pe Bridget Jones cea care face mereu gafe, care e nefericita in dragoste si care e supusa prejudecatilor societatii cum ca o femeie trebuie sa aiba o familie in primul rand si apoi (daca mai e loc) sa se ocupe si de alte lucruri. Colin Firth il interpreteaza cu noblete pe Mark, un englez 100%, scortos, rece, calm si care nu inceteaza sa-si dea ochii peste cap cand e pus fata in fata cu irationala si neindemanatica Bridget, dar care isi da seama ca mai presus de diferentele de caracter dintre ei, ea este femeia vietii lui. In contrast cu scortosenia lui Mark vin dezinvoltura si umorul lui Jack (Patrick Dempsey), cel pe care algoritmul iubirii dezvoltat pe site-ul sau de matrimoniale il plaseaza intr-o potrivire cu Bridget de 97%. El pare sa stie exact ce are nevoie Bridget si face intotdeauna cele mai potrivite gesturi, fiind mereu cu un pas in fata lui Mark. Mai putin in inima femeii disputate, care, desi nu stie al cui este copilul, pare sa incline mai mult spre ceea ce cunoaste deja si nu spre ceea ce ar putea descoperi.

Umorul general este la el acasa, pentru ca desi situatiile in care se pomeneste eroina filmului ar putea trece in viata reala drept nu foarte amuzante, ci mai degraba dramatice, in film te pomenesti cu gura pana la urechi cand ii auzi discursurile de gheata ale lui Mark in antiteza cu zambetul luminos al lui Jack sau cand o vezi pe Bridget, in momentele premergatoare nasterii, carata in brate pana la spital de doi barbati aproape lesinati si indesata fara pic de gratie printr-o usa rotativa, spre tulburarea totala a personalului medical de garda.

Poate ca trailerul nu surprinde in intregime spiritul filmului, insa va ajuta sa va faceti o idee despre ce va asteapta. 🙂

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.