Anamaria Ionescu – “Zodiac”

“Zodiac”, al doilea roman din seria “Sergiu Manta” de Anamaria Ionescu a aparut de curand in colectia Mystery & Thriller a Editurii Tritonic, venind in continuarea volumului “Nume de cod: Arkon”. Chiar daca sunteti in situatia mea, adica nu ati citit primul volum, va puteti delecta oricum cu aventurile politienesti ale eroilor. 🙂

“Sper sa il indragesti pe Sergiu”, mi-a scris autoarea in cuprinsul dedicatiei mai ample de la inceputul cartii si, drept sa va spun, antipatic nu mi-a devenit. 🙂 Sergiu Manta, personajul central al romanului, este un agent secret de top, la a doua tinerete, cu mare trecere in fata doamnelor de toate varstele, amator de metale grele (fie si numai acest motiv mi-era de ajuns ca sa imi devina simpatic), pe care sefii il scot de la odihna impusa in ultimele luni si il trimit sa rezolve o serie de crime care au ca punct comun localitatea Voineasa. Munca alaturi de un politist cu fler si bine pregatit nu il ajuta pe Sergiu in pastrarea secretelor proprii, nu doar pentru ca acest coleg de circumstanta e un om foarte placut, ci si pentru ca Sergiu insusi simte nevoia de a lega o camaraderie cu cineva si de a-si lua cateva pietre de pe suflet – desi stie la ce riscuri se expune.

Mi-a placut ideea romanului “Zodiac” si dezvoltarea ei, autoarea conducandu-si frumos actiunea pana la final si construind personaje credibile, care discuta in “limba contemporana” – aceasta romana presarata cu englezismele care ne pandesc pe toti la fiecare pas 🙂 – si care, desi incearca sa ramana cerebrale si concentrate, nu isi pot ascunde slabiciunile si pasiunile. Daca ar fi sa reprosez ceva cartii, ar fi faptul ca de-a lungul paginilor am intalnit o serie de erori de redactare (diacritice lipsa, cuvinte gresite), care scad putin farmecul lecturii in ochii unui cititor obsedat de corectitudinea scrierii.

Povestea in sine, insa, merita citita de catre pasionatii de romane de actiune si, daca va plac lansarile de carte, aveti ocazia sa o intalniti pe Anamaria Ionescu la Sala Radio din Capitala pe 5 octombrie, de la ora 17.00, cand isi va prezenta romanul “Zodiac”, alaturi de o alta autoare, Monica Ramirez, care va lansa (in sfarsit!) atat de asteptatul ultim volum al seriei Alina Marinescu, intitulat “Recviem pentru un asasin”.

Share

One thought on “Anamaria Ionescu – “Zodiac”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *