Festivalul Anim’est 2016 este dedicat pisicilor

Festivalul International de Film de Animatie Anim’est va avea loc in perioada 7-16 octombrie, la Cinema Pro, Cinema Elvire Popesco si Cinema Eforie. A unsprezecea editie a festivalului Anim’est aduce pe ecranele bucurestene cele mai recente productii de pe cinci continente, reunite in cinci categorii competitive.

Anul acesta, organizatorii festivalului promit un program la fel de intens ca in editiile precedente si o tematica inedita: editia cu numarul 11 le este dedicata acelor pisici care au cucerit ecranele, cu decenii inainte sa cucereasca internetul. 🙂

In competitia de scurtmetraj international intra 39 de filme, dintre care juriul va alege Trofeul Anim’est. Cateva dintre scurtmetrajele selectate vor fi proiectate la Anim’est in premiera mondiala. Filmele realizate de studenti vin de la scoli cu traditie, dar si din tari in care animatia este inca la inceputuri. Cele 32 de videoclipuri animate se vor surprinzătoare si proaspete ca abordare, iar cele 20 de filme scurte din competitia Minimest se adreseaza copiilor cu varste intre 3 si 12 ani. La festival vor fi prouectate si cinci lungmetraje, unele trecute prin festivalurile de gen, altele inedite prin abordare sau prin tehnica de animatie folosita.

Programul Anim’est 2016 poate fi consultat AICI sau poate fi descarcat in format PDF.

Biletele si abonamentele se gasesc AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.