Eveniment Herald: Gurdjieff si calea catre fiinta

Colectia Editurii Herald dedicata lui G.I. Gurdjieff se imbogateste cu doua titluri: “In cautarea fiintei” si “Realitatea fiintei”, doua resurse nepretuite pentru cei care sunt in cautarea intelepciunii si intelegerii interioare. Lansarea volumelor va avea loc joi, 13 octombrie la Libraria Carturesti Verona – Ceainarie, ora 18:30.

Volumul “Realitatea fiintei” de Jeanne de Salzmann, cea mai apropiata discipola a lui G.I. Gurdjieff, introduce o serie de concepte si elemente utilizate in activitatea practica (“trezirea” din somnul individual, autoobservarea si amintirea de sine, efortul constient si suferinta voluntara), explica anumite metode simbolice, cum ar fi Eneagrama, si indica principiile folosite in practicarea exercitiilor de dans numite “Miscarile”.

Tehnicile si metodele transmise de catre Gurdjieff transforma intelectul, emotiile si corpul, fiind integrate intr-un sistem cunoscut sub numele “A patra cale”. Toate acestea se regasesc in cartea “In cautarea fiintei”, care este si o introducere indispensabila celor care isi doresc sa afle mai multe despre calea catre trezirea constiintei.

Invitatii evenimentului vor fi Bogdan Bruma (traducator), Sorin Nicolae (secretar al Asociatiei Institutul Gurdjieff din Romania) si Cantemir Mambet (presedinte al Asociatiei Institutul Gurdjieff din Romania). Lansarea va gazdui si proiectia catorva dintre clipurile cele mai reprezentative pentru scoala formata de Gurdjieff, precum si sesiuni de lectura. Evenimentul face parte din campani “Te asteptam in librarie!”.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.