Premiile Fundatiei “Gheorghe Ursu” se decerneaza pe 12 octombrie

Fundatia “Gheorghe Ursu”, in colaborare cu Grupul pentru Dialog Social (GDS) si Arhiva Nationala de Filme – Cinemateca Romana (ANF), va invita miercuri, 12 octombrie, la Sala Union (Paul Calinescu) a Cinematecii Romane din Bucuresti (Str. Ion Campineanu, nr. 22), la gala de decernare a premiilor Fundatiei pe anul 2016.

Evenimentul va incepe la ora 19:00 cu o scurta prezentare cu privire la stadiul actual al dosarului asasinarii lui Gheorghe Ursu de catre fosta Securitate, dupa care va avea loc decernarea premiilor Fundatiei “Gheorghe Ursu” pe 2016.

Seara va continua cu proiectia filmului premiat SOUVENIRS DE IASI (Franta-Romania, 2015, 56 de minute, subtitluri in romana) de Romulus Balazs, un documentar despre pogromul de la Iasi din iunie 1941. Dupa proiectie va avea loc o discutie despre film, pogromul de la Iasi, deportarea evreilor si, in general, despre Holocaustul din Romania, in prezenta regizorului si cu participarea istoricului Adrian Cioflanca si a scriitorilor Andrei Cornea si Andrei Oisteanu (moderator).

Intrarea publicului este libera, in limita locurilor disponibile.

Desen: Dan Perjovschi

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.