Les Films de Cannes à Bucarest il celebreaza pe cineastul Abbas Kiarostami

Abbas Kiarostami, unul dintre cei mai influenti cineasti ai ultimelor decenii, care s-a stins in iulie anul acesta la Paris, va fi celebrat in cadrul unei retrospective la festivalul Les Films de Cannes à Bucarest. Invitata speciala, cu acest prilej, este actrita Mania Akbari, care va lua parte la proiectii si va discuta cu publicul in primele patru zile de festival.

Patru dintre filmele care i-au adus renumele regizorului iranian vor fi proiectate in sectiunea Tribut Abbas Kiarostami: “Close-Up” (1990), “Au travers des oliviers/ Through the Olive Trees” (1994), “Le Goût de la cerise/ Taste of Cherry” (1997) si “Ten” (2002).

Abbas Kiarostami (22 iunie 1940, Teheran – 4 iulie 2016, Paris) a fost regizor, scenarist si producator de film. Autor a peste 40 de filme, Kiarostami a devenit o figura emblematica pentru cultura iraniana, filmele lui conturand un portret nuantat al tarii sale.

Les Films de Cannes à Bucarest se va desfasura anul acesta intre 14 si 23 octombrie, cu o editie extinsa si cu cele mai asteptate filme din selectia Festivalului de la Cannes. Informatii despre bilete gasiti AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *